Boυλή: Σφοδρή κόντρα για Βατοπέδιο - άγονες γραμμές - Siemens

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 16:41
UPD:18:34

Π. Παυλόπουλος: Υπάρχει ζήτημα υπουργού και δεν το ξέρουμε;

A- A A+

Απέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος το αίτημα που έθεσε το ΠΑΣΟΚ να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη η εκκρεμούσα υπόθεση σύστασης Προανακριτικής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα αναβολής της συζήτησης. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη για να έρθει ο φάκελος με τα συμπληρωματικά στοιχεία στη Βουλή, τονίζοντας ότι δεν του το επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος.

Τα δύο θέματα έθεσε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση ότι φυγομαχεί αποχωρούσα και ευτελίζει τους θεσμούς, με την άρνηση της να μη συμμετέχει σε κορυφαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ευ. Βενιζέλος: Ο πρωθυπουργός εξευτελίζει τη συνείδηση των βουλευτών του

Ευ. Βενιζέλος: Ο πρωθυπουργός εξευτελίζει τη συνείδηση των βουλευτών του

Ταυτόχρονα, επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει «χωρίς φόβος και πάθος», την υπόθεση Siemens. Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά κατηγορώντας τον ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και στην ουσία αντιδικεί με τη Βουλή.

Αντιδρώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπροστά στη βουλιμία της για εξουσία προσπαθεί να εγκλωβίσει τη χώρα σε ένα απέραντο ποινικό δικαστήριο.

Π. Παναγιωτόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να εγκλωβίσει τη χώρα σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα σκανδαλολογίας

Π. Παναγιωτόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να εγκλωβίσει τη χώρα σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα σκανδαλολογίας

Παράλληλα απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για νέα Προανακριτική Επιτροπή για την δεύτερη υπόθεση Παυλίδη, που αφορά τις άγονες γραμμές στα Δωδεκάνησα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, σημειώνοντας ότι το μόνο στοιχείο που βγήκε μέχρι σήμερα είναι ότι χρήματα πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ κατηγορώντας τα για μικροκομματικά παιχνίδια.

Ξεκαθάρισαν, πάντως, ότι όλες οι υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν σκιές για πολιτικά πρόσωπα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος από τη Βουλή, ενώ διατύπωσαν επικρίσεις κατά του κ. Σανιδά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή