Συνεργασία Βουλγαρίας-Τουρκίας στον ενεργειακό κλάδο

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009 08:32
A- A A+

Ομάδες εργασίας που συγκροτήθηκαν μεταξύ της βουλγαρικής ενεργειακής εταιρίας Bulgarian Energy Holding (BEH) και της τουρκικής ενεργειακής εταιρίας Botas, εξετάζουν τις προϋποθέσεις διασύνδεσης του δικτύου αγωγών του φυσικού αερίου στις δύο χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Οικονομικών στη Σόφια.

Οι ομάδες εργασίας έχουν προγραμματίσει συναντήσεις κάθε 15νθήμερο, προκειμένου να υπάρχει συντονισμός στην ανταλλαγή απόψεων, αλλά και στις προσπάθειές τους να οργανώσουν το συντονισμό σύνδεσης των εκατέρωθεν δικτύων αγωγών φυσικού αερίου, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των αρμοδίων υπουργών, Πέτερ Ντιμιτρόφ και Χιλμί Γκιουλέρ.

Η ουσιαστική προσπάθεια των ομάδων εργασίας εντοπίζεται στη διασφάλιση μεταφοράς από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία, τόσο υγροποιημένου φυσικού αερίου όσο και φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.

Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί προς την κατεύθυνση διασφάλισης εναλλακτικών πηγών φυσικού αερίου, μετά τη σοβαρή αναταραχή που προκάλεσε στο ενεργειακό της ισοζύγιο η κρίση του φυσικού αερίου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, τον περασμένο Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bta

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή