Βρετανία: Εκστρατεία ενημέρωσης για τη γρίπη των χοίρων

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009 12:09
UPD:12:40
A- A A+

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής κατά της μετάδοσης της γρίπης των χοίρων, ξεκίνησε σήμερα η Βρετανία, καθώς μετρά πέντε κρούσματα και 80 ύποπτα περιστατικά.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν σποτ με σλόγκαν «ο ιός μπορεί να επιβιώσει επί πολλές ώρες», ανάλογες εκστρατείες γίνονται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και στα έντυπα μέσα. Ακόμη ένα σλόγκαν της εκστρατείας είναι: «Catch it, Bin it, Kill it» (Τσακώστε το, Πετάξτε το, Σκοτώστε το), που καλεί τους πολίτες να φτερνιστούν σε χαρτομάντιλο, να το πετάξουν στα σκουπίδια και να πλύνουν τα χέρια τους.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν σποτ με σλόγκαν «ο ιός μπορεί να επιβιώσει επί πολλές ώρες», ανάλογες εκστρατείες γίνονται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και στα έντυπα μέσα.

Ανάμεσα στα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί είναι ένα κορίτσι 12 ετών, το σχολείο του οποίου έκλεισε προσωρινά. Η κατάσταση της υγείας των ασθενών δεν είναι ανησυχητική, σύμφωνα με τις αρχές. Ολοι είχαν επισκεφθεί πρόσφατα το Μεξικό.

Η βρετανική κυβέρνηση θα αυξήσει την παραγγελία αντι-ιικών σκευασμάτων από 35 σε 50 εκατομμύρια δόσεις και θα αγοράσει πολλά εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στα σύνορα θα ενισχυθούν, ενώ η κυβέρνηση συμβουλεύει την αποφυγή των μη απαραίτητωνταξιδιών προς το Μεξικό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή