Περιοδεία Μπάιντεν στα Βαλκάνια

Σάββατο, 02 Μαΐου 2009 12:20
UPD:12:32
A- A A+

Περιοδεία στα Βαλκάνια με σταθμούς τη Βοσνία, το Κόσοβο και τη Σερβία θα πραγματοποιήσει στα μέσα Μαΐου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ανώτατου αξιωματούχου των ΗΠΑ στην περιοχή αφότου το Κόσοβο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008.

«Στη διάρκεια του ταξιδιού, ο αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τις πολιτικές ηγεσίες και των τριών χωρών, καθώς και με πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ οι οποίοι υπηρετούν στην περιφέρεια», ανέφερε σχετικό ανακοινωθέν του γραφείου του Μπάιντεν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την περιοδεία του Μπάιντεν αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες, πάντως ΜΜΕ στο Κοσσυφοπέδιο ανέφεραν ότι ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του αντιπροέδρου των ΗΠΑ θα είναι η Πρίστινα.

Το ταξίδι του αμερικανού αντιπροέδρου εντάσσεται στις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να αποκλιμακώσει την ένταση στην περιοχή μετά την απόσχιση του Κοσόβου την 17η Φεβρουαρίου του 2008. Θα πραγματοποιηθεί παράλληλα τη στιγμή που η Σερβία προσπαθεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαδικασία που η Μόσχα παρακολουθεί με προσοχή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή