«Η κυβέρνηση φυγομαχεί»

Δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου από το Αγαθονήσι
Σάββατο, 02 Μαΐου 2009 14:58
UPD:19:48
A- A A+

«Η κυβέρνηση φυγομαχεί μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά.

«Είμαστε εδώ, στο Αγαθονήσι, για να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους, αλλά και για να τονίσουμε πόσο απαράδεκτο είναι η Πολιτεία [...] να φυγομαχεί μπροστά στο θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας πάνω από τα νησιά μας, και όχι μόνο να φυγομαχεί, αλλά να θεωρεί και η Τουρκία δεδομένη την Ελλάδα, με τη στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Να φυγομαχεί η Ελλάδα, η Πολιτεία, η κυβέρνηση, μπροστά στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών, που μπορεί να αντιμετωπιστεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για υποβάθμιση στις υπηρεσίες υγείας, παιδείας και συγκοινωνιών στα ακριτικά νησιά όπως οι Φούρνοι, η Λήμνος, η Σάμος και η Κάλυμνος.

Τόνισε ότι οι συγκοινωνίες «θα έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας γι΄ αυτούς τους κατοίκους που βρίσκονται στην πύλη της Ελλάδας και δίνουν τη μάχη, μια μάχη εθνική».

«Η Ελλάδα –σημείωσε- χρειάζεται μια άλλη πορεία, μια πορεία που θα εγγυάται τα δικαιώματα όλων, την ισονομία, το δικαίωμα να αισθάνεται ο κάθε πολίτης την σιγουριά ότι έχει πρόσβαση στην υγεία, στην παιδεία, στη σωστή συγκοινωνία».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ εγγυάται ότι θα φτιάξει μαζί με το λαό μια Πολιτεία «ευνομούμενη, μια Πολιτεία που χρησιμοποιεί τα χρήματα του Ελληνικού λαού με διαφάνεια, σωστά, για το δημόσιο συμφέρον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή