Αυξάνονται τα κρούσματα σε Ισπανία και Ισραήλ

Σάββατο, 02 Μαΐου 2009 17:30
UPD:19:49
A- A A+

Συνολικά 15 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένο κρούσματα του ιού Η1Ν1 στην Ισπανία, ενώ ο αριθμός των υπόπτων κρουσμάτων έπεσε από τα 108 στα 103, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Τα 15 άτομα που επιβεβαιωμένα προσεβλήθησαν ανταποκρίνονται καλά στη φαρμακευτική αγωγή και η κατάστασή τους «είναι σταθερή και όχι βαριά», τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Εξάλλου, το πρώτο κρούσμα ασθενούς που νόσησε μέσα στην Ισπανία, που ήταν το πρώτο στην Ευρώπη, έχει πάρει από τη Δευτέρα εξιτήριο, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, στο Ισραήλ επιβεβαιώθηκε και τρίτο κρούσμα της ασθένειας σε έναν 34χρονο ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από το Μεξικό.

«Το κρούσμα νοσηλεύεται σε απομονωμένη πτέρυγα του νοσοκομείου Ισίλοφ στο Τελ Αβίβ μαζί με τη σύζυγό του» για την οποία τα αποτελέσματα των εξετάσεών της δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.Τα άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, 26 και 49 ετών, είχαν μεταβεί πρόσφατα στο Μεξικό, και πλέον έχουν θεραπευθεί από τη νόσο.

Στο ζωολογικό κήπο της Βαγδάτης θανατώθηκαν τρία αγριογούρουνα ως προληπτικό μέτρο κατά της γρίπης των χοίρων, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του κήπου.

Χθες πάντως το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει πως τα ζώα δεν θα θανατώνονταν. Όπως όμως τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου, «πιστεύαμε μεν ότι δεν υπήρχε επιστημονικός λόγος να θανατωθούν καθώς ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο»

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή