Μεξικό: Η επιδημία υποχωρεί

Κυριακή, 03 Μαΐου 2009 19:06
UPD:20:26
A- A A+

Η επιδημία από τον ιό της γρίπης Α H1N1 έχει πλέον ξεπεράσει το "κορύφωμά" της και υποχωρεί, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας του Μεξικού Χοσέ Ανχελ Κόρδοβα, διευκρινίζοντας πως η κρίσιμη φάση -μεταξύ 23ης και 28ης Απριλίου- παρήλθε.

Ο ίδιος δήλωσε χθες ότι το ξέσπασμα του ιού της γρίπης Α μοιάζει πιά να βρίσκεται "σε φάση σταθεροποίησης", την ώρα που η κυβέρνηση του Μεξικού επιχειρεί με μία δέσμη μέτρων να μετριάσει τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης.

Το Μεξικό ανέφερε χθες Σάββατο ότι ο απολογισμός της επιδημίας του ιού H1N1 έφθασε τους 19 νεκρούς, επί συνόλου 473 κρουσμάτων, ενώ οι υπηρεσίες υγείας σε πολλές χώρες παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού και νέα κρούσματα της νέας γρίπης εκδηλώνονταν σε πολλές εξ αυτών.

Οπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ , κατά τις τελευταίες ώρες ότι, "υπάρχουν τουλάχιστον 615 κρούσματα σε συνολικά 18 χώρες".

Ειδικά στις ΗΠΑ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC) ανέφερε ότι έχουν επιβεβαιωθεί 160 κρούσματα σε 21 πολιτείες.

Στο γειτονικό Καναδά, αναφέρθηκαν περίπου 30 νέα κρούσματα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους σε 85.

Κρούσματα επιβεβαιώθηκαν επίσης στη Νότια Κορέα, την Ιρλανδία και την Ιταλία τη Γερμανία και τη Βρετανία κατά τις τελευταίες ώρες.

Το Μπενίν έγινε η πρώτη χώρα της Αφρικής που ανέφερε ύποπτο κρούσμα--μια Ευρωπαία που ίσως προσβλήθηκε σε πρόσφατο ταξίδι της στο Μεξικό.

Το Ισραήλ ανέφερε το τρίτο κρούσμα, ενώ στην Ισπανία ο αριθμός των προσβληθέντων αυξήθηκε στους 20.

Η νόσος προκαλεί την ίδια ώρα ένταση στις σχέσεις Μεξικού και Κίνας, καθώς το Πεκίνο κρατά σε καραντίνα πολλούς Μεξικανούς ταξιδιώτες κι αναστέλλει τις πτήσεις προς το Μεξικό. Σε αντίποινα το Μεξικό προτρέπει τους πολίτες του, να μην ταξιδέυουν προς την Κίνα προς το παρόν.

Την άποψη τέλος, πως "είναι δυνατή η δημιουργία αποτελεσματικού νέου εμβολίου, σε σχετικά σύντομη χρονική περίοδο", πιθανώς τέσσερις έως έξι εβδομάδες εξέφρασε ανώτερο στέλεχος του ΠΟΥ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή