Βουλή: Το απόγευμα η συζήτηση για το πόρισμα στην υπόθεση Παυλίδη

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 05:34
UPD:05:54
A- A A+

Αρχίζει το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση Παυλίδη ενώ τα μεσάνυχτα θα διεξαχθεί η κρίσιμη μυστική ψηφοφορία.

Η απόφαση επί της πρότασης της επιτροπής θα ληφθεί με απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει διαμηνύσει πάντως ότι η παραπομπή του κ. Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο σημαίνει και πρόωρες εκλογές.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις εις βάρος του πρώην υπουργού για ηθική αυτουργία σε εκβίαση και ζητούν να μην παραπεμφθεί.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του κ. Παυλίδη.

Ο Γ. Παπανδρέου

Να επιτρέψει την κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή στην υπόθεση «Παυλίδη» ζητά από τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε άρθρο του επισημαίνει την ανάγκη εξυγίανσης της πολιτικής ζωής του τόπου σημειώνοντας ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί εθνικό καθήκον.

Ο κ. Παπανδρέου ζητά από τον Κώστα Καραμανλή να φέρει στη Βουλή όλες τις υποθέσεις διαφθοράς που ταλανίζουν τον τόπο προκειμένου να γίνει νέα αρχή. Επαναλαμβάνει μάλιστα την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία απέναντι στα συμφέροντα που εμποδίζουν την πολιτεία να βάλει τέλος στη διαφθορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή