Κίνα: Δεν γίνονται διακρίσεις στους Μεξικανούς

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 07:54
A- A A+

Η Κίνα αρνήθηκε σήμερα πως ασκεί διακρίσεις προς τους Μεξικανούς έπειτα από την καραντίνα που έχει θέσει 70 υπηκόους από την λατινοαμερικανική αυτή χώρα υπό το κράτος του φόβου για την εξάπλωση της νέας γρίπης.

«Τα μέτρα αυτά δεν έχουν στόχο τους Μεξικανούς πολίτες και δεν αποτελούν διακρίσεις. Το πρόβλημα αυτό είναι απλώς είναι ένα θέμα καραντίνας», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών, Μάο Ζαοζού, τονίζοντας πως «το Μεξικό και η Κίνα είναι φίλες χώρες».

Παράλληλα σήμερα και το Χονγκ Κονγκ δέχεται πιέσεις για να άρει την καραντίνα σε περίπου 300 πελάτες και προσωπικό, που επί επτά ημέρες βρίσκονται απομονωμένοι σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου είχε παραμείνει ασθενής με τον ιό της γρίππης.

Η ένταση έχει ενισχυθεί στο ξενοδοχείο Μετροπάρκ, το οποίο σφραγίσθηκε από γιατρούς και την αστυνομία, που φορούσαν ειδικές προστατευτικές στολές, μετά την επιβεβαίωση ενός κρούσματος σε έναν Μεξικανό παραθεριστή, ο οποίος σήμερα είναι πλέον καλά στην υγεία του.

Το Μεξικό έχει καταγγείλει τα μέτρα που έχει λάβει η Κίνα κατά των υπηκόων του και την αναστολή των πτήσεων ανάμεσα στο Μεξικό και τη Σαγκάη, μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή