Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με το προεδρείο της Λυρικής

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 11:36
UPD:11:59
A- A A+

Προτάσεις για τα σοβαρά οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λυρική Σκηνή, παρουσίασε σήμερα η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, Μαρία Δαμανάκη, η οποία επικεφαλής αντιπροσωπείας του Τομέα Πολιτισμού του Κινήματος συναντήθηκε με το προεδρείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Δαμανάκη έθεσε ως προτεραιότητες :

- Tον εξορθολογισμό των οικονομικών και τον περιορισμό των μεγάλων ελλειμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, έκρινε απαραίτητο να αξιοποιηθεί δημιουργικά το υπάρχον δυναμικό του θεάτρου, να περιορισθούν στις απολύτως απαραίτητες, οι προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών, με τη θεσμοθέτηση και διαφανών κανόνων λειτουργίας. Επίσης, η όποια διαφήμιση του έργου της Λυρικής να υπακούει ως απαραίτητη προϋπόθεση στην ανάγκη διεύρυνσης του κοινού της.

- Την ανάγκη για σοβαρές προσπάθειες ώστε να αναδεικνύεται η ελληνική οπερέτα και να διατηρηθεί και αναπτυχθεί ο παιδικός τομέας.

- Την λειτουργία της Λυρικής, εκτός των άλλων, και ως βήματος για τους νέους δημιουργούς που να λειτουργεί επί της ουσίας ως πειραματική σκηνή.

«H Εθνική Λυρική Σκηνή, παρά τα σοβαρά προβλήματα και τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει, αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη για το λυρικό θέατρο στη χώρα μας», τόνισε η κ. Δαμανάκη και πρόσθεσε: «Επιμένουμε στην ανάγκη για μια συστηματική προσπάθεια ώστε να συνδυάζει αξιόλογες και ελκυστικές παραστάσεις και ταυτόχρονα να συνεχίσει να αποτελεί φυτώριο για τους Έλληνες καλλιτέχνες του λυρικού θεάτρου. Επίσης θεωρούμε ότι οι συμπαραγωγές της Λυρικής με ξένες όπερες οφείλουν να γίνονται σε αμοιβαία βάση ώστε να δίνονται ευκαιρίες και στους Έλληνες καλλιτέχνες για συμμετοχή σε παραστάσεις του εξωτερικού».

Προτεινόμενα για εσάς