Αεροπλάνο στην Κίνα για τη μεταφορά Μεξικανών που βρίσκονται σε καραντίνα για τη γρίπη

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 12:24
UPD:12:27

Περίπου 70 Μεξικανοί έχουν τεθεί σε καραντίνα, κυρίως στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

A- A A+

Την πτήση αεροπλάνου για τη μεταφορά δεκάδων Μεξικανών που έχουν τεθεί σε καραντίνα στην Κίνα, εν μέσω φόβων για την εξάπλωση του ιού της γρίπης των χοίρων, ανακοίνωσε η πρεσβεία του Μεξικού στο Πεκίνο.

Το Μεξικό έχει κατηγορήσει το Πεκίνο για διακρίσεις εις βάρος των πολιτών του, μετά την απομόνωση Μεξικανών στην Κίνα, παρόλο που μόνο σε έναν – που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ - έχει εντοπιστεί ο ιός. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αρνήθηκε τις κατηγορίες: «Τα συγκεκριμένα μέτρα δεν κατευθύνονται εναντίον Μεξικανών πολιτών και δεν υφίστανται διακρίσεις – πρόκειται για καθαρά ιατρικό θέμα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της μεξικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο δήλωσε ότι το Μεξικό σχεδιάζει να στείλει αεροπλάνο στην Κίνα για την επιστροφή των πολιτών του. Όπως είπε, περίπου 70 Μεξικανοί έχουν τεθεί σε καραντίνα, κυρίως στο Πεκίνο και τη Σαγκάη. Την ίδια ώρα, η πρεσβεία έστειλε φαγητό και επιτραπέζια παιχνίδια σε δέκα Μεξικανούς πολίτες που βρίσκονται σε απομόνωση στο ξενοδοχείο Γκούο Μεν στην κινεζική πρωτεύουσα.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή