Ευ. Βενιζέλος: Δεν είναι λύση η τεχνητή λεύκανση της υπόθεσης Παυλίδη

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 15:53
A- A A+

«Η τεχνητή λεύκανση της υπόθεσης Παυλίδη δεν συνιστά λύση, ούτε στο ηθικό ζήτημα που υπάρχει για την υπόθεση αυτή, ούτε στο τεράστιο πολιτικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ψηφίσουν «λευκό» οι βουλευτές της ΝΔ στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική εκδήλωση της ΠΑΣΠ, στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως απόψε «οι βουλευτές της ΝΔ καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν συνείδηση των καταστάσεων και ο κ. Καραμανλής ότι κινείται ως ένας υπεύθυνος πρωθυπουργός και όχι από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης».

«Η σημερινή μέρα -πρόσθεσε- είναι κρίσιμη για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών προσώπων. Πρέπει να διαχωρίσουμε δύο τελείως διαφορετικά θέματα. Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές για να αρχίσει να ξεπερνά το πολιτικό και οικονομικό της αδιέξοδο. Και η υπόθεση Παυλίδη πρέπει να κριθεί, όπως λέει το Σύνταγμα, από το νόμιμο δικαστή, δηλαδή πρέπει αρχικά να διερευνηθεί από Αρεοπαγίτη ανακριτή και δικαστικό συμβούλιο». «Κακώς η κυβέρνηση -και η πλειοψηφία της- επιχειρεί να συνδέσει αυτά τα δυο θέματα και επιχειρεί να κρύψει την πολιτική της ανεπάρκεια πίσω από τον κ. Παυλίδη», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, εκτιμώντας πως μετά την αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, η χώρα μπορεί να οδηγηθεί και σε βουλευτικές εκλογές».

«Η κυβέρνηση -συμπλήρωσε- έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Η πλειοψηφία της στη Βουλή είναι τεχνητή. Στην πραγματικότητα, εμποδίζει ο πρωθυπουργός την έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους φοιτητές να υπερασπιστούν το δημόσιο ανοιχτό Πανεπιστήμιο και παρατήρησε: «Δυστυχώς, στο χώρο του Πανεπιστημίου αναπτύσσονται πελατειακά φαινόμενα. Το Πανεπιστήμιο, που θέλουμε, το Πανεπιστήμιο για το οποίο αγωνίστηκαν γενιές ολόκληρες του φοιτητικού κινήματος δεν είναι το Πανεπιστήμιο της βίας και του φόβου, ούτε το Πανεπιστήμιο των συντεχνιακών συμφερόντων. Είναι το ανοιχτό, δημοκρατικό, δημιουργικό Πανεπιστήμιο όλων των εκπαιδευτικών ομάδων, είναι το Πανεπιστήμιο που ερευνά, που δίνει στο φοιτητή και στο νέο πτυχιούχο ουσιαστικά εφόδια για την ένταξη του στην κοινωνία και την αγορά εργασίας».

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή