Boλές κατά της ΝΔ μετά τις προβλέψεις της Κομισιόν

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 16:21
UPD:16:50
A- A A+

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, σχολιάζοντας τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/04/1659289.htm .

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για κακοδιαχείριση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα κακά μαντάτα από τις Βρυξέλλες στηλιτεύουν την κακοδιαχείριση των οικονομικών της χώρας την τελευταία πενταετία και δικαιολογούν το ερώτημα του λαού «πού πήγαν τα λεφτά;». Υποστήριξε ακόμη πως η ΝΔ θα έπρεπε να δώσει λογαριασμό για τους αποτυχημένους της, όπως τους χαρακτήρισε, προϋπολογισμούς. Αντί όμως να πράξει το καθήκον της, η κυβέρνηση φυγομαχεί, επιτίθεται στην αντιπολίτευση και κρύβεται πίσω από την τεχνητή πόλωση, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών της, υποστηρίζοντας πως «το βάθεμα της κρίσης σε όλες τις χώρες της ΕΕ και στην Ελλάδα, καθώς και η επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, αποδεικνύουν ότι η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της, δεν θέλουν να οδηγήσουν σε φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση». Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «σε όλες τις χώρες εφαρμόζουν το ίδιο σχέδιο: Τροφοδοτούν με εκατοντάδες δισεκατομμύρια το κεφάλαιο, επιχειρούν να λάβουν νέα χειρότερα αντεργατικά μέτρα, με στόχο να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στους λαούς».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Παναγιώτη Λαφαζάνη επιτέθηκε με δριμύτητα στη ΝΔ. Όπως ανέφερε, οι προβλέψεις της Κομισιόν καταδεικνύουν «οικονομική, κοινωνική και δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας και παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και του συναινετικού δικομματικού οικονομικού μοντέλου». Τάχθηκε μάλιστα κατά της λήψης «νέων ακόμη πιο αντεργατικών, φορομπηχτικών και αντιασφαλιστικών μέτρων» και ζήτησε την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας αλλά και «την ήττα της κυβέρνησης και του δικομματισμού και μια μεγάλη ριζοσπαστική προοδευτική στροφή για την στήριξη και αναβάθμιση των δημοσίων επενδύσεων, των λαϊκών εισοδημάτων, των εργασιακών σχέσεων, της απασχόλησης, του περιβάλλοντος».

«Το έλλειμμα σοβαρής οικονομικής πολιτικής, το έλλειμμα σοβαρού πολιτικού λόγου και προτάσεων με την μη ύπαρξη ελλείμματος στη σκανδαλολογία, οδηγούν την Ελλάδα στην οικονομική αποτυχία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε πως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι αυτουργοί αυτών των επιλογών και όσο συνεχίζουν την ίδια τακτική τόσο θα ρίχνουν την χώρα στην άβυσσο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή