Μεξικό: 26 οι νεκροί, 701 οι ασθενείς από τη γρίπη

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 17:19
UPD:17:21

A- A A+

Ο απολογισμός των νεκρών στο Μεξικό από τη γρίπη των χοίρων ανήλθε σε 26, δηλαδή αυξήθηκε κατά 4, και των ασθενών σε 701, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Χοσέ ¶νχελ Κόρδοβα.

«Οι αναλύσεις που έγιναν από τη μεξικανική κυβέρνηση αποκάλυψαν 727 επιβεβαιωμένα κρούσματα: 701 άτομα εν ζωή και 26 νεκροί», διευκρίνισε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Προηγούμενος απολογισμός, που είχε δοθεί χθες, Κυριακή, στη δημοσιότητα, έκανε λόγο για 22 νεκρούς και 568 ασθενείς στο Μεξικό από τον ιό Α Η1Ν1.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό τα εστιατόρια και τα καφενεία της Πόλης του Μεξικού, που έκλεισαν στις 28 Απριλίου λόγω της γρίπης, θα ανοίξουν πάλι από την Τετάρτη. Αντίθετα, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και οι ντισκοτέκ, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας. Τα μουσεία και οι ναοί θα ανοίξουν πάλι τις πύλες τους την Πέμπτη.

Τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν λόγω της γρίπης των χοίρων υπολογίζεται πως αντιπροσωπεύουν μία καθημερινή απώλεια εσόδων ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του Μεξικού, απειλώντας 450.000 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν σκοπεύει να αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού για την πρόκληση πανδημίας αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν όσον αφορά την τρέχουσα επιδημία από τη γρίπη των χοίρων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή