«Όχι» Δ. Σιούφα στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Υπόθεση Παυλίδη
Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 19:49
UPD:22:20

A- A A+

Σε εξέλιξη είναι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής που διερεύνησε την υπόθεση Παυλίδη. Η παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Αιγαίου θα κριθεί σε μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 23:00.

Κατά της ποινικής δίωξης του κ. Παυλίδη τάχθηκε ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας, υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχουν, όχι επαρκείς, αλλά ούτε καν ενδείξεις για ψήφο υπέρ της παραπομπής http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/04/1659586.htm .

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τη θέση πως «σήμερα κρίνεται το ποιος εμπιστεύεται τους δικαστικούς λειτουργούς» καθώς και ότι οι ευθύνες της Βουλής είναι ιστορικές εξέφρασε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/04/1659582.htm .

Υπέρ της δίωξης του πρώην υπουργού Αιγαίου θα ψηφίσει το ΚΚΕ όπως ανέφερε η εισηγήτρια του κόμματος Βέρα Νικολαίδου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/04/1659588.htm .

Yπέρ της άσκησης δίωξης για ηθική αυτουργία σε εκβίαση και για παθητική δωροδοκία τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/04/1659638.htm .

Τη θέση του ΛΑΟΣ ότι πρέπει να υπάρξει άσκηση ποινικής δίωξης και περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για απλή εκβίαση - και μόνον όσον αφορά τις 100.000 ευρώ - εξέφρασε ο βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/04/1659648.htm .

O υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα να τεθεί υπόψη της Ολομέλειας, όχι μόνο η απόφαση της πλειοψηφίας της Προανακριτικής επί της αρχικής προτάσεως του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η άποψη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η οποία είχε διευρύνει το κατηγορητήριο, περιλαμβάνοντας και τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της απιστίας κατΆ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος.

Αρνητική ήταν η απάντηση του κ. Σιούφα: Όπως ανέφερε, «το πόρισμα κατά τον Κανονισμό της Βουλής είναι η γνώμη της πλειοψηφίας - και στο πόρισμα αυτό, αναλυτικά οι εκτιμήσεις των συναδέλφων, απερρίφθησαν μία προς μία και με συγκεκριμένα επιχειρήματα».

Με την πρόταση του κου Βενιζέλου συντάχθηκαν και οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Βορίδης και Κουβέλης. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, θεώρησε πως η Βουλή οφείλει σήμερα να πάρει μία απόφαση για παραπομπή του Αριστοτέλη Παυλίδη και πως η διεύρυνση του κατηγορητηρίου (υπέρ της οποίας έχει ταχθεί το κόμμα του) είναι δευτερεύον θέμα. Κατά της πρότασης της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή