ΠΑΣΟΚ: Ιστορικές οι ευθύνες μας

Υπόθεση Παυλίδη
Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 20:34
UPD:20:35
A- A A+

Τη θέση πως «σήμερα κρίνεται το ποιος εμπιστεύεται τους δικαστικούς λειτουργούς» καθώς και ότι οι ευθύνες της Βουλής είναι ιστορικές εξέφρασε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης κατά τη συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής για την υπόθεση Παυλίδη.

«Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κάθε φορά επικαλείτο τη Δικαιοσύνη, ως την κατΆ εξοχήν αρμόδια για την διερεύνηση των σκανδάλων. Τώρα λοιπόν που η Δικαιοσύνη στέλνει στη Βουλή, έναν, δύο, τρεις φακέλους, θα την αγνοήσουμε;» αναρωτήθηκε. Ο κ. Μπόλαρης συνεχίζοντας απέρριψε την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ δράττεται της αφορμής που του προσφέρεται προκειμένου να σκανδαλολογήσει: «Η Βουλή δεν σκανδαλολογεί, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Την πρωτοβουλία αποστολής του φακέλου, δεν την είχε η Βουλή, ή τα κόμματα» σημείωσε.

Απέρριψε και τα συμπεράσματα του πορίσματος της πλειοψηφίας, το οποίο διαπιστώνει «αποκλίνουσα συμπεριφορά» του Αριστοτέλη Παυλίδη. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως ο κ. Παυλίδης βρέθηκε να αφίσταται της αληθείας σε καταθέσεις του, σε μια σειρά από ζητήματα, το λιγότερο εκ των οποίων είναι το τίμημα του διαμερίσματος.

Καταλήγοντας στο «διακύβευμα της σημερινής ψηφοφορίας» τόνισε: «Τι σημαίνει η διαπίστωση ή μη, σοβαρών ενδείξεων; Τι άλλο μπορεί να σηματοδοτεί η απίστευτη διαδικασία του «λευκού» ή του «παρών»; Τι στοιχειοθετεί ο στρουθοκαμηλισμός της «αποκλίνουσας συμπεριφοράς»; Συγκάλυψη και μόνον συγκάλυψη. Αυτήν την υποκρισία ο λαός δεν την δέχεται. Οι ευθύνες μας είναι ιστορικές και ο κριτής λαός αναμένει να σταθούμε στο ύψος μας» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή