«Ναι» στην παραπομπή του Αρ. Παυλίδη από το ΛΑΟΣ

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 21:49
A- A A+

Τη θέση του ΛΑΟΣ ότι πρέπει να υπάρξει άσκηση ποινικής δίωξης και περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Παυλίδη για απλή εκβίαση - και μόνον όσον αφορά τις 100.000 ευρώ - εξέφρασε ο βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης, κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Παρόλο που εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει άσκηση ποινικής δίωξης και περαιτέρω διερεύνηση για απλή εκβίαση - μόνο για τις 100.000 ευρώ - δεν έχουμε πειστεί για όλα τα άλλα - ούτε κατ’ επάγγελμα, ούτε κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία σε αληθινή συρροή με παθητική δωροδοκία - υποχρεούμαστε να ψηφίσουμε την πρόταση όπως είναι για ηθική αυτουργία» εξήγησε.

Όσον αφορά στην διεύρυνση του κατηγορητηρίου που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα για τα αδικήματα της απιστίας και παράβασης καθήκοντος, ο κ. Πλεύρης κατέθεσε τη νομική του θέση πως «απιστία δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχει ζημιά του Δημοσίου», ενώ για την παράβαση καθήκοντος είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ εκτίθεται δεδομένου ότι η παράβαση καθήκοντος είναι επικουρική και άπαξ υπάρχει ένα οποιοδήποτε αδίκημα απορροφάται η παράβαση καθήκοντος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή