«Χιλιάδες ζωές στον κόσμο έσωσαν τα μέτρα στο Μεξικό»

Από τον ιό Α-Η1Ν1
Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 07:11
A- A A+

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλδερόν, υποστήριξε σήμερα ότι τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές για να αντιμετωπίσουν τη γρίπη Α επέτρεψαν να σωθούν «χιλιάδες ζωές σε όλο τον κόσμο».

«Σώσαμε χιλιάδες ζωές, όχι μόνο στο Μεξικό αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Καλδερόν μιλώντας στη μεξικανική τηλεόραση. Ο Μεξικανός πρόεδρος χαιρέτισε την «υπεύθυνη» στάση τη κυβέρνησής του τονίζοντας ότι η χώρα «τέθηκε επικεφαλής του παγκόσμιου αγώνα κατά του νέου ιού». Πρόσθεσε ότι η «μάχη» εξελίσσεται κυρίως στα μεξικανικά νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται σήμερα 776 ασθενείς και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του διαθέτει αρκετά αποθέματα αντιιικών φαρμάκων.

Ο Καλδερόν επιβεβαίωσε ότι από αύριο Τετάρτη θα ξανανοίξουν σταδιακά τα σχολεία και οι χώροι ψυχαγωγίας που είχαν κλείσει για να αντιμετωπιστεί η επιδημία. Το Μεξικό αναμένεται σύντομα να υιοθετήσει μέτρα για να αναζωογονήσει την οικονομία του και τον τουρισμό, μετά τη φυγή των τουριστών από τη χώρα λόγω της γρίπης.

Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν, ο πρόεδρος του Μεξικού είπε ότι θα μειωθεί ο φόρος λιμένος που καταβάλουν τα κρουαζιερόπλοια, πολλά από τα οποία ακύρωσαν τα ταξίδια τους στα παραθαλάσσια θέρετρα της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή