Εμπλοκή Ρωσίας σε σχεδιασμό πραξικοπήματος καταγγέλλει η Γεωργία

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 11:34
UPD:12:51

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι αποκάλυψε συνωμοσία που είχε ως στόχο μια στρατιωτική εξέγερση και κατηγόρησε τη Ρωσία για ανάμειξη στην υπόθεση.

A- A A+

Η Τυφλίδα κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για εμπλοκή στο σχεδιασμό στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Γεωργία, υποστηρίζοντας ότι στασίασαν στρατιώτες του γεωργιανού στρατού σε βάση έξω από την πρωτεύουσα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι αποκάλυψε συνωμοσία που είχε ως στόχο μια στρατιωτική εξέγερση και κατηγόρησε τη Ρωσία για ανάμειξη στην υπόθεση.

«Ερευνούμε μια υπόθεση που αφορά προετοιμασία για στρατιωτική εξέγερση», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι οι εμπλεκόμενοι στη συνωμοσία έλαβαν χρήματα από τη Ρωσία.

Παράλληλα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την υποκίνηση στάσης σε πολλές στρατιωτικές μονάδες της Γεωργίας μία ημέρα πριν από την έναρξη των νατοϊκών ασκήσεων σε γεωργιανό έδαφος. «Το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί έρευνα για την ένοπλη εξέγερση που οργανώθηκε σε πολλές στρατιωτικές μονάδες. Απόστρατοι είναι αναμεμειγμένοι. Αυτό οργανώθηκε από τη Ρωσία και έχει ως ελάχιστο στόχο να διαταράξει τη διεξαγωγή των ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Γεωργία», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας Νταβίντα Σικαρουλίντζε δήλωσε ότι αποκαλύφθηκε απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι οι διοικητές της στρατιωτικής βάσης Μουκροβάνι καθαιρέθηκαν, ενώ οι στρατιώτες παραμένουν υπό περιορισμό.

Όπως διευκρίνισε, η στάση είναι σε εξέλιξη, όπως και οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της. «Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους στρατιώτες της βάσης Μουκροβάνι και ελπίζω ότι η εξέγερση αυτή θα λάβει σύντομα τέλος», είπε ο Γεωργιανός υπουργός Αμυνας.

«Στόχος -ισχυρίστηκε- ήταν να διαταραχθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στη Γεωργία και μία απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ένα άτομο συνελήφθη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή