Βουλή: Την Πέμπτη η συζήτηση για τη δεύτερη Προανακριτική

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 13:15
UPD:16:05

A- A A+

Την Πέμπτη το βράδυ θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής η νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τη δεύτερη δικογραφία για τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αρ. Παυλίδη (άγονες γραμμές).

Σύμφωνα με την ειδική ημερήσια διάταξη που ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι, την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συζήτηση και η λήψη απόφασης στην πρόταση που κατέθεσαν 78 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 και επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών» για την ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος άφησε και πάλι να εννοηθεί πως η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διαδικασία, επιτιθέμενος εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι στερείται πολιτικής και δεν υπολογίζει τους θεσμούς. Ο μόνος δρόμος που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η αδίστακτη συντήρηση της σκανδαλολογίας επιδιώκοντας να ευτελίσει τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή του τόπου» σημείωσε χαρακτηριστικά http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/05/1659990.htm .

Αντιδράσεις την επομένη της ψηφοφορίας

Boλές κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την υπόθεση Παυλίδη. Επανέλαβε δε πως η Βουλή αποφάσισε, με τους βουλευτές όλων των κομμάτων να ασκούν το δικαίωμά τους κατά συνείδηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/05/1659996.htm .

Ευθύνες αποκλειστικά στον Πρωθυπουργό για την «ατιμωρησία της διαφθοράς» προσάπτει μία ημέρα μετά την απόρριψη στη Βουλή της πρότασης για την παραπομπή Παυλίδη στη δικαιοσύνη, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

Γ. Ραγκούσης: Στον κ. Καραμανλή η ευθύνη για την ατιμωρησία της διαφθοράς

Γ. Ραγκούσης: Στον κ. Καραμανλή η ευθύνη για την ατιμωρησία της διαφθοράς

«Η αποκλειστική πολιτική αλλά και η ηθική ευθύνη για την ατιμωρησία της διαφθοράς ανήκει πλέον, προσωπικά στον κ. Καραμανλή», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία, ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αλλάξουμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση, για να ξεκινήσει στη χώρα μας μια συστηματική προσπάθεια εξόδου από την οικονομική, από την πολιτική, αλλά και από την ηθική κρίση που μαστίζει τον τόπο».

ΛΑΟΣ: Οι “Πόντιοι Πιλάτοι” σταύρωσαν τη διαφάνεια

«Λευκά και παρόντες η Ν.Δ. δεν τόλμησε. Λευκά και παρόντες και οι "Πόντιοι Πιλάτοι" σταύρωσαν τη διαφάνεια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ. σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή.

«Όταν σε τέτοιες κομβικές στιγμές, μπάζουν κάποιες Κοινοβουλευτικές Ομάδες, η υπεράσπιση της λαϊκής συνείδησης αδυνατεί. Ο ΛΑ.Ο.Σ με ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής του ομάδας τίμησε εν τοις πράγμασι τη δέσμευσή του για την παραπομπή της υπόθεσης στον φυσικό της δικαστή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή