KKE: Το κυνήγι του κέρδους εκτρέφει τη διαπλοκή

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 14:21
A- A A+

Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της παραπομπής και έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διερεύνηση της υπόθεσης Παυλίδη και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Επισημαίνει ότι η υπόθεση αυτή «ανέδειξε τόσο τη χρόνια πολιτική της συγκάλυψης όσο και ότι το θερμοκήπιο που εκτρέφει τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς είναι η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, που μετά την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στα πλαίσια της ΕΕ, έγινε ακόμα πιο προκλητική και σκανδαλώδης».

«Αυτήν ακριβώς την πλευρά», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, «άφησαν στο απυρόβλητο και στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα άλλα κόμματα του "ευρωμονόδρομου"».

«Όπως στην υπόθεση Παυλίδη, έτσι και στην υπόθεση της ΖΗΜΕΝΣ, το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής όπως έχει ήδη εξαγγείλει. Θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για να ριχθεί φως στην υπόθεση, που όπως και οι άλλες αναδείχνουν τη σαπίλα του συστήματος. Το κυνήγι του κέρδους είναι που εκτρέφει τη διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματα της αστικής εξουσίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή