Ευ. Αντώναρος: Μόνο γέλιο προκαλεί η ανάγνωση της ψηφοφορίας από το ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 14:57
UPD:15:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Boλές κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την υπόθεση Παυλίδη. Επανέλαβε δε πως η Βουλή αποφάσισε, με τους βουλευτές όλων των κομμάτων να ασκούν το δικαίωμά τους κατά συνείδηση.

Πιο αναλυτικά, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη, αφού επισήμανε πως δεν είναι θέμα ικανοποίησης, τόνισε ότι ολοκληρώθηκε μία διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα, τους νόμους, τον κανονισμό της Βουλής και έχει συγκεκριμένο αντικείμενο τη διερεύνηση κατά πόσον υπάρχουν λόγοι, ενδείξεις, συγκεκριμένα στοιχεία για τη δίωξη ή μη ενός μέλους του κοινοβουλίου. «Αν κάποιοι επιθυμούν - όπως κάνουν συνειδητά και συστηματικά - να απαξιώνουν τη θεσμική λειτουργία των οργάνων της πολιτείας μόνο κακό στον εαυτό τους κάνουν» πρόσθεσε.

«Αν κάποιοι επιθυμούν - όπως κάνουν συνειδητά και συστηματικά - να απαξιώνουν τη θεσμική λειτουργία των οργάνων της πολιτείας μόνο κακό στον εαυτό τους κάνουν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει πολιτικό θέμα αφού οι φήφοι «υπέρ» και τα λευκά είναι περισσότερες από τις ψήφους «κατά», κλιμάκωσε την επίθεσή του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Αυτή η ανάγνωση συνιστά τη διαστροφή με την οποία το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αναγνώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, σημείωσε και συμπλήρωσε: «Όταν δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε, το ΠΑΣΟΚ βρίσκει σοφιστείες, τεχνάσματα, μικροκομματικές ερμηνείες για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων. Μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν για όποιον αντιλαμβάνεται, στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τι συμβαίνει».

Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα για τους βουλευτές της Ν.Δ που πιθανώς ψήφισαν λευκό ή παρών τόνισε πως είναι πολύ προσεκτικός με εικασίες ως προς τη στάση των βουλευτών σε μια μυστική ψηφοφορία και εξέφρασε τον πλήρη σεβασμό του στον τρόπο με τον οποίο οι βουλευτές όλων των κομμάτων άσκησαν το δικαίωμά τους κατά συνείδηση.

Σε ερώτηση αν θα «κοπεί» από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ ο κ. Παυλίδης, ο κ. Αντώναρος σημείωσε πως «δεν έχουμε ενώπιόν μας εκλογές, συνεπώς δεν έχουμε θέμα συγκρότησης ψηφοδελτίων και συνεπώς δεν μπορώ και δεν θα απαντήσω για ένα θέμα που δεν έχει καμία επικαιρότητα».

Ερωτηθείς αν συντρέχει λόγος παραίτησης του κ. Παυλίδη πλέον, ανέφερε πως εξήγησε ποια ήταν η διαδικασία και πώς κατέληξε. «Όλα τα άλλα είναι καθαρά προσωπική επιλογή κάθε βουλευτή», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή