Επίθεση Γ. Παπανδρέου στη ΝΔ για διαφθορά - οικονομία

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 16:22
A- A A+

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, με αιχμή τα ζητήματα διαφάνειας και την οικονομία, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «μεγάλη ήττα της κυβέρνησης» τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «μεγάλη ήττα της κυβέρνησης» τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Καραμανλή τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με τη στάση τους είναι σε πλήρη ομηρία των συμφερόντων που υπηρετούν». Αναφερόμενος στην υπόθεση της Siemens (σ.σ. πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής συζητείται αύριο στη Βουλή), υποστήριξε πως «ο κ. Καραμανλής έχασε μεγάλη ευκαιρία να ερευνηθεί η υπόθεση και να τεθούν κανόνες διαφάνειας».

Επιπλέον, υποστήριξε πως «η διαφθορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», καθώς, όπως ανέφερε, «το ευρύτερο πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη αντίληψη διακυβέρνησης». «Γι αυτό, το ζητούμενο δεν είναι η στοχοποίηση του α΄ και του β΄ προσώπου, ή κάποιου κόμματος, αλλά να αλλάξουμε την αντίληψη διακυβέρνησης», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή την πολιτική βούληση».

Βάλλοντας εκ νέου κατά της ΝΔ για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, την επέκρινε υποστηρίζοντας ότι στη διάρκεια της πενταετίας κατασπαταλήθηκε το αναπτυξιακό και κοινωνικό απόθεμα της χώρας, ενώ σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «πλήρη δημοσιονομική αποτυχία για την οποία δεν ευθύνεται κυρίως η διεθνής κρίση, αλλά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση». Προέβλεψε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στη λήψη περιοριστικών μέτρων, κάτι που «είναι ό,τι χειρότερο σε περίοδο ύφεσης». Πρόσθεσε δε πως «είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει διαφορετική πορεία στον τρόπο διαχείρισης των αναπτυξιακών πόρων».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και έθεσε ως στόχους τη νίκη στις πρώτες και την αυτοδυναμία στις δεύτερες. «Όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει τη χώρα στη βαθύτερη κρίση από τη μεταπολίτευση» πρόσθεσε. «Οι εκλογές -ανέφερε- θα είναι μια σκληρή μάχη απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα και απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό».

Καταλήγοντας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «παρ΄ολα αυτά, το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει την ανατροπή» και συμπλήρωσε: «Η απάντηση απέναντι στις επιθέσεις, που δέχεται το ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει να δέχεται, είναι ηχηρή και είναι η ισχυρή παρουσία του Κινήματος η συστράτευση, η ομόνοια και η ενότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή