Αυξήθηκαν τα κρούσματα της γρίπης

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 19:30
UPD:21:47

A- A A+

Νέα κρούσματα της γρίπης κατεγράφησαν σήμερα κυρίως σε ΗΠΑ και Μεξικό, με τον απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να διαμορφώνεται σε 1.419 πάσχοντες, μεταξύ των οποίων 30 νεκροί.

«Παρατηρούμε αυξητική τάση στα κρούσματα που αναφέρονται από τις χώρες-μέλη» επισημάνθηκε από τον ΠΟΥ.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ γνωστοποίησαν την ύπαρξη και νέων περιπτώσεων μόλυνσης με τον ιό, με αποτέλεσμα τα κρούσματα στη χώρα να ανέρχονται σε 403 (από 286), σε 38 Πολιτείες http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/05/1660102.htm .

Στο Μεξικό ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 64 νέα κρούσματα http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/05/1660091.htm .

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της γρίπης και στη Γουατεμάλα. Πρόκειται για ένα κορίτσι που είχε επισκεφθεί το Μεξικό.

Πάντως, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε πως «δεν βλέπει προς το παρόν μετάδοση του ιού της νέας γρίπης» στην Ευρώπη στο ίδιο επίπεδο με αυτό των ΗΠΑ και του Μεξικού, αν και παρακολουθείται πολύ στενά η κατάσταση στην Ισπανία και τη Βρετανία όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα». «Οι περιπτώσεις που εμφανίστηκαν στην Ισπανία οφείλονται σε όσους ταξίδεψαν στο εξωτερικό» κυρίως σε χώρες που είχαν προσβληθεί όπως το Μεξικό, πρόσθεσε.

Το βράδυ ανακοινώθηκε πως τα κρούσματα αυξήθηκαν στην Ισπανία από 57 σε 73, όμως οι ύποπτες περιπτώσεις μειώθηκαν από 63 σε 56. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μόνο δύο προσβεβλημένοι πολίτες νοσηλεύονται ακόμα και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η νόσος είναι ήπια και τα συμπτώματά της όχι τόσο σοβαρά ενώ οι ασθενείς ανταποκρίνονται πλήρως στη θεραπεία.

Προστίθεται ακόμη πως «σχεδόν όλες οι περιπτώσεις εμφάνισης του ιού αφορούν πολίτες που ταξίδεψαν πρόσφατα στο Μεξικό, με εξαίρεση πέντε εξ αυτών».

Δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που έχει πληγεί από τον ιό της νέας γρίπης είναι η Βρετανία με 18 περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και 27 σύμφωνα με το Λονδίνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή