Μεξικό: Στους 29 οι νεκροί από τη γρίπη Α-Η1Ν1

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 07:31
REUTERS /EDGARD GARRIDO

A- A A+

Στους 29 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη Α-Η1Ν1 στο Μεξικό μετά τον θάνατο άλλων τριών ανθρώπων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Στο Μεξικό, επίκεντρο του ξεσπάσματος της νέας γρίπης, καταγράφηκαν επίσης 73 νέα κρούσματα της ασθένειας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από την ασθένεια στους 913, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Υπάρχουν, ακόμη, 39 «ύποπτα» κρούσματα. Στην πλειονότητά τους τα θύματα στο Μεξικό ήταν από 20 έως 39 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας πάντως, ο ιός βρίσκεται σε φάση «υποχώρησης». Οι αρχές επέτρεψαν σε χιλιάδες επιχειρήσεις να ανοίξουν εκ νέου σήμερα Τετάρτη, ενώ θα λειτουργήσουν ξανά και οι δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις.

Ο ιός, ο οποίος προκάλεσε φόβους για παγκόσμια πανδημία, έχει στοιχίσει συνολικά μέχρι σήμερα 31 επιβεβαιωμένους θανάτους - οι υπόλοιποι δύο έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ. Επιδημιολόγοι στο Μεξικό όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τον πληθυσμό να εξακολουθήσει να λαμβάνει προφυλάξεις, ενώ αυστηρά μέτρα επιβάλλονται προληπτικά σε δεκάδες χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή