Επίδειξη δύναμης από τη Μάντσεστερ στο Λονδίνο

Περιμένει στον τελικό της Ρώμης το νικητή του ζευγαριού Τσέλσι - Μπαρτσελόνα
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 10:44
UPD:17:38
REUTERS /EDDIE KEOGH

A- A A+

Επίδειξη δύναμης έκανε χθες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Emirates του Λονδίνου, πετυχαίνοντας τρία γκολ (τα δύο πρώτα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου του αγώνα) με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Κριστιάνο Ρονάλντο. Η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον προκρίθηκε πανηγυρικά τον τελικό της Ρώμης στις 27 Μαΐου, όπου περιμένει το νικητή του ζευγαριού Τσέλσι-Μπαρτσελόνα. Ετσι, οι πρωταθλητές Ευρώπης 2007-2008 θα προσπαθήσουν να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που υπερασπίζεται με επιτυχία τον τίτλο της.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Κορεάτη Παρκ, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Κριστιάνο Ρονάλντο και το ολέθριο λάθος του μπακ της Αρσεναλ Γκιμπς. Τρία λεπτά αργότερα, η Γιουνάιτεντ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που κεραυνοβόλησε τον γκολκίπερ Αλμούνια με χτύπημα φάουλ από τα 30 μέτρα.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Αλεξ Φέργκιουσον έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ. Αποκορύφωμα της υποδειγματικής λειτουργίας των «κόκκινων» η αντεπίθεση για σεμινάριο στο 61', όταν με τρεις πάσες από την άμυνά τους έφθασαν στο τέρμα του Αλμούνια και στο τρίτο γκολ. Ο Παρκ έβγαλε τη μπάλα από την άμυνα στον Γουέιν Ρούνι κι αυτός την πέρασε στον Ρονάλντο ο οποίος σκόραρε για τρίτη φορά.

Το μόνο που κατάφερε η Αρσεναλ ήταν να μειώσει σε 1-3, με χτύπημα πέναλτι το οποίο κέρδισε στο 75΄ ο Φαν Πέρσι από τον Ντάρεν Φλέτσερ. Μάλιστα, ο Φλέτσερ αποβλήθηκε ως τελευταίος παίκτης και χάνει τον τελικό της Ρώμης (δεν είχε αγωνιστέί ούτε στον περσινό θρίαμβο της Γιουνάιτεντ επί της Τσέλσι στη Μόσχα, καθώς ήταν αναπληρωματικός). Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ευστόχησε από τη "βούλα" διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Αλεξ Φέργκιουσον, είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος: «Εκμεταλλευτήκαμε με τον Παρκ την ευκαιρία και σκοράραμε νωρίς. Ήμασταν εξαιρετικοί στον τρόπο που προσεγγίσαμε το παιχνίδι. Είχαμε αυτοπεποίθηση και καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».

«Σχετικά τώρα με τον τελικό, η Μπαρτσελόνα είναι φανταστική ομάδα. Την είδα το Σάββατο στο ντέρμπι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως στον αγώνα κόντρα στην Τσέλσι θα έχει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, κάτι που ίσως τους στοιχίσει και είναι συνεπώς πιθανό να προκριθεί η Τσέλσι στον τελικό», εκτίμησε ο Σκωτσέζος τεχνικός.

Από την άλλη πλευρά, φανερά απογοητευμένος ο Αρσέν Βενγκέρ, τόνισε: «Είμαστε απογοητευμένοι με τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι. Το γρήγορο πρώτο γκολ έκρινε τα πάντα πριν αρχίσουμε καν την προσπάθειά μας για την πρόκριση. Είναι ανώφελο να σκεφτόμαστε τι έφταιξε και ήρθε αυτή η ήττα. Ίσως να είναι ρίσκο η χρησιμοποίηση τόσων νεαρών παικτών στην ομάδα μας, αλλά δεν έχουμε πολλές επιλογές».

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Σανιά, Τουρέ, Τζουρού, Γκιμπς (46΄ Εμπουέ), Γουόλκοτ (63΄ Μπέντνερ), Φάμπρεγας, Σονγκ, Νασρί, Φαν Πέρσι (79΄ Βέλα), Αντεμπαγιόρ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ο΄ Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά (65΄ Ραφαέλ), Φλέτσερ, Κάρικ, Αντερσον (63΄ Γκιγκς), Κρ. Ρονάλντο, Παρκ, Ρούνεϊ (66΄ Μπερμπάτοφ).

Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

Κίτρινες: Νασρί, Εμπουέ, Αντεμπαγιόρ

Κόκκινη: Φλέτσερ (75΄)

Κλείνει απόψε το δεύτερο «εισιτήριο»

Απόψε (21:45) η Τσέλσι υποδέχεται τη φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα, στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα στο «Καμπ Νου» που είχε λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Η Μπάρτσε έρχεται στο Λονδίνο με ανεβασμένο ηθικό μετά τη μεγαλειώδη νίκη επί της αιώνιας αντιπάλου Ρεάλ στο Ελ Κλάσικο, ωστόσο θα παραταχθεί με αρκετές ελλείψεις στην αμύνα: Ο Ράφαελ Μάρκες είναι τραυματίας από το πρώτο παιχνίδι, ο Κάρλες Πουγιόλ τιμωρημένος και οι Τζέραρντ Πικέ και Μάρτιν Κάσερες αναμένεται να δεχθούν την πίεση από την πίεση της αγγλικής ομάδας και ειδικά από τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα», Πεπ Γκουαρντιόλα, σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Γιάγια Τουρέ ώστε να περιορίσει την δράση του συμπατριώτη του, από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νορβηγός, Τομ Χένιγκ. Οι πιθανές συνθέσεις:

ΤΣΕΛΣΙ (Γκούους Χίντινκ): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Αλεξ, Ασλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Μίκελ, Μπάλακ, Λάμπαρντ, Μαλουντά, Ντρογκμπά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αλβες, Πικέ, Κάσερες, Αμπιντάλ, Τσάβι, Τουρέ, Ινιέστα, Μέσι, Ετό, Ανρί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις