Κόσοβο: Μειώνεται στους 500 άνδρες η δύναμη της UNMIK

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 12:58
A- A A+

Μείωση του προσωπικού της πολιτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) από την 1η Ιουνίου ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, κ. Αλεξάντερ Ιβάνκο, διευκρινίζοντας ότι, από τα 1.000 άτομα που απασχολούνται σήμερα, θα παραμείνουν στο Κόσοβο 500.

«Η πρόταση μείωσης του αριθμού των μελών της αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο προϋπολογισμού για την UNMIK που αφορά την περίοδο 1η Ιουνίου 2009 - 30 Ιουλίου 2010, το οποίο θα εξεταστεί αυτό το μήνα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο κ. Ιβάνκο.

Τα μέλη της UNMIK που απάρτιζαν τις αστυνομικές δυνάμεις του Κοσόβου, έχουν ενταχθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις τάξεις της αστυνομίας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (EULEX).

Ο κ. Ιβάνκο ανήγγειλε ακόμη ότι, σύντομα, η EULEX και η UNMIK θα υπογράψουν συμφωνία για τη μεταβίβαση δικαστικών υποθέσεων από την UNMIK στην αποστολή της Ε.Ε.

Ανώτατοι αξιωματούχοι στο Κόσοβο, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κοσόβου, κ. Φατμίρ Σεϊντίου και ο πρωθυπουργός, κ. Χασίμ Θάτσι ζήτησαν επανειλημμένως να τερματιστεί η αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο εκτιμώντας ότι δεν είναι πλέον αναγκαία η παρουσία της μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Hina

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή