Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα με τον Κινέζο ομόλογό του

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 06:24
A- A A+

Με τον Κινέζο πρόεδρο, Χού Ζιντάο, συνομίλησε χθες ο Αμερικανός πόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, για την παγκόσμια οικονομία, τη Βόρεια Κορέα και το ζήτημα της δράσης των εξτρεμιστών στο Πακιστάν, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε με τον Κινέζο πρόεδρο Χου και συζήτησαν τρόπους βελτίωσης της συνεργασίας όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία καθώς και σε θέματα υγείας», σύμφωνα με το ανακοινωθέν, που δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα περιέγραψε στον πρόεδρο Χου τις ανησυχίες του για τις πρόσφατες ενέργειες της Βόρειας Κορέας και τις απειλές που θέτουν για το Πακιστάν οι εξτρεμιστές και οι τρομοκράτες».

Στο ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου δεν θίγεται το πρόσφατο επεισόδιο στην Κίτρινη Θάλασσα ανάμεσα σε ένα κατασκοπευτικό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και κινεζικά αλιευτικά. Νωρίτερα χθες Τετάρτη, η Κίνα ανακοίνωσε ότι «ανησυχεί» για το επεισόδιο και ανέφερε ότι το αμερικανικό πολεμικό παραβίασε το διεθνές δίκαιο.

Πρόκειται για το πέμπτο επεισόδιο του είδους, που σημειώθηκε την Παρασκευή, σε διεθνή ύδατα, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, όταν κινεζικά αλιευτικά παραλίγο να συγκρουστούν με το USNS Victorious.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή