Πυρκαγιά στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 07:51
REUTERS /MARIO ANZUONI

A- A A+

Πυρκαγιά που ξέσπασε και εξαπλώθηκε εξ αιτίας ισχυρών ανέμων κατέκαψε σπίτια κι ανάγκασε εκατοντάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην παράκτια πόλη Σάντα Μπάρμπαρα, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειχναν σπίτια κτισμένα σε πλαγιές λόφων στην ιδιαίτερα ακριβή αυτή περιοχή, βόρεια της πόλης Λος ¶ντζελες, στις φλόγες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Σάντα Μπάρμπαρα τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε. Πάνω από 2.000 άνθρωποι έλαβαν οδηγίες να εκκενώσουν τις εστίες τους εξ αιτίας της φωτιάς, η οποία καίει από την Δευτέρα και έχει απανθρακώσει έκταση 79 εκταρίων.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν περίπου 1.300 πυροσβέστες με την υποστήριξη ελικοπτέρων.

Η Καλιφόρνια πλήττεται συχνά από πυρκαγιές λόγω του ξηρού κλίματος, των ανέμων της Σάντα ¶να αλλά και της έκρηξης της αγοράς των ακινήτων τα τελευταία χρόνια - κατοικίες ανεγέρθηκαν σε επαρχιακές και ακόμη και δασικές περιοχές.

Οι πυρκαγιές του 2007 στην πολιτεία αυτή θεωρήθηκαν από τις χειρότερες στην ιστορία--στοίχισαν τη ζωή οκτώ ανθρώπων, απανθράκωσαν 2.000 σπίτια, εκτόπισαν 640.000 πολίτες και προκάλεσαν ζημιές ύψους 1 δισ. δολαρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή