Σε Σλοβενία και Κροατία ο απερχόμενος γ.γ. του ΝΑΤΟ

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 11:42

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κροατία ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ (αριστερά) συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Ίβο Σανάντερ.

A- A A+

Στην Κροατία και τη Σλοβενία μεταβαίνει σήμερα ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, στο πλαίσιο των αποχαιρετιστηρίων επισκέψεων στα κράτη-μέλη της Συμμαχίας.

Ο κ. Σέφερ θα συναντηθεί στο Ζάγρεμπ με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Ίβο Σανάντερ, τον υπουργό Εξωτερικών Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς, τον υπουργό ¶μυνας Μπράνκο Βούκελιτς και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Βλάντιμιρ Σεκς.

Ο Κροάτης πρωθυπουργός θα απονείμει στον κ. Σέφερ, κατά τη θητεία του οποίου η Κροατία έγινε μέλος της Συμμαχίας, το παράσημο του βασιλιά Πέταρ Κρέσιμιρ.

Τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ θα υποδεχθεί το απόγευμα στη Λιουμπλιάνα ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Ντανίλο Τουρκ και έπειτα από κατ’ ιδίαν συνομιλίες θα του απονείμει το Μετάλλιο Εξαίρετων Υπηρεσιών.

Ο κ. Σέφερ θα επισκεφθεί επίσης τη διοίκηση των σλοβενικών ενόπλων δυνάμεων στη Βρχνίκα, όπου θα παρακολουθήσει παρουσίαση των κύριων επιτευγμάτων του σλοβενικού στρατού.

Τον κ. Σέφερε θα διαδεχθεί στις 31 Ιουλίου στην ηγεσία του ΝΑΤΟ ο ¶ντερς Φογκ Ρασμούσεν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή