ΥΜΕ: Ημερίδα για τα δίκτυα επόμενης γενιάς

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 11:47
UPD:12:24
A- A A+

Ημερίδα με θέμα: «Δίκτυα Επόμενης Γενιάς και Εφαρμογές» θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ΙΤU) αύριο Παρασκευή, 8 Μαΐου 2009 και ώρα 09:00, στο αμφιθέατρο του υπουργείου.

Τα επί μέρους θέματα της ημερίδας είναι τα εξής:

• Αρχιτεκτονικές των Δικτύων Επόμενης Γενιάς. Θα περιγραφούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους, η τυποποίησή τους από την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές.

• Μελέτες περιπτώσεων Δικτύων Επόμενης Γενιάς. Θα εξεταστούν θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των Δικτύων Επόμενης Γενιάς σε επίπεδο τεχνικό, ρυθμιστικό καθώς και κανονιστικό ως προς τις αναγκαίες υποδομές για την υποστήριξή τους.

• Εφαρμογές των Δικτύων Επόμενης Γενιάς. Θα γίνει παρουσίαση των υποστηριζόμενων υπηρεσιών, όπως ευρυεκπομπής - πολυεκπομπής, διανομής πολυμεσικών εφαρμογών και αντιστοίχων αρχιτεκτονικών, καθώς και τρόπων βελτίωσης της απόδοσης των δικτύων και των υπηρεσιών.

Η ημερίδα αυτή είναι η δεύτερη από τρεις ημερίδες που πραγματοποιούνται στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2009 και που εντάσσονται σ’ ένα ευρύ πρόγραμμα συνεργασίας με την ΙΤU το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την ανάπτυξη επιδεξιοτήτων μέσω της συνδιοργάνωσης με την ITU ειδικών εκδηλώσεων, ημερίδων και σεμιναρίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή