Γ. Παπανδρέου: Δίνουμε μάχη κατά της διαφθοράς

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 14:33
UPD:15:27
EUROKINISSI /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

A- A A+

Στη διαφθορά αναφέρθηκε και πάλι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΝΔ, κατά την επίσκεψή του στο ΤΕΙ Αθήνας εν όψει των φοιτητικών εκλογών. Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευσή του για αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία.

«Δίνουμε μάχη εναντίον της διαφθοράς. Δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε κάποιο πρόσωπο. Θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα. Δεν θα επιτρέψουμε στα ισχυρά συμφέροντα να εξαγοράζουν πολιτικούς, δικαστές και μέσα ενημέρωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στους σπουδαστές.

Γ. Παπανδρέου: Mάχη για τη διαφάνεια και την αυτονομία του πολιτικού συστήματος

Γ. Παπανδρέου: Mάχη για τη διαφάνεια και την αυτονομία του πολιτικού συστήματος

Επιτιθέμενος κατά της κυβέρνησης πρόσθεσε: Δεν μπορεί η νέα γενιά να χρεώνεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άλλα 80 δισ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια. Ναι, 80 δις ευρώ ανέβηκε το χρέος της χώρας μας τα τελευταία πέντε χρόνια απ’ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και ρωτάει ο πολίτης, πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Δεν πήγαν στην παιδεία. Δεν πήγαν στην υγεία. Δεν πήγαν στην πρόνοια. Δεν πήγαν στο περιβάλλον. Δεν πήγαν στις υποδομές. Πήγαν στα δωράκια, στις φοροαπαλλαγές και στα ασφαλιστικά δωράκια που έδωσαν στις τράπεζες και σε άλλους ισχυρούς. Και βεβαίως, ένα σπάταλο, ρουσφετολογικό κράτος, παράγει δυστυχώς και την ίδια τη διαφθορά».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα διατεθεί επιπλέον ένα δισ. ευρώ για την εκπαίδευση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και πρόσθεσε: «Μας ρωτάνε πού θα βρούμε τα χρήματα. Θα τα βρούμε γιατί θα διαχειριζόμαστε εμείς τα χρήματα του ελληνικού λαού, χωρίς σπατάλες και με διαφάνεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ, τονίζοντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις από γνωστές συντεχνίες, και κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης ενίσχυσης της αυτοτέλειας και αυτοδιοίκησης των ιδρυμάτων.

Ο κ. Παπανδρέου έγινε δεκτός απο τον πρόεδρο του Ιδρύματος Δημήτρη Νίνο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των καθηγητών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, Γιάννη Τσάκνη, ο οποίος του έθεσε το πρόβλημα με τους συμβασιούχους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάζοντας τη νέα αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της διαφάνειας, το ΚΚΕ σημείωσε τα εξής: «Μια και ο κ. Παπανδρέου μιλάει διαρκώς για διαφάνεια, καλό θα είναι να πει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και στο λαό, τι συζητάνε στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ, όταν μαζεύονται, αυτός και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Κ. Καραμανλή και με τους εκπροσώπους του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού».

«Το ανέκδοτο του 2009 ακούστηκε σήμερα από τα χείλη του κ. Παπανδρέου όταν μας είπε πώς το ΠΑΣΟΚ αντιμάχεται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», παρατήρησε από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης, μέλος της ΚΠΕ και του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή