ΠΟΥ: Σταθερό το επίπεδο συναγερμού για πανδημία

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 18:45
UPD:22:17
A- A A+

Δεν αυξάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το επίπεδο συναγερμού για πανδημία της νέας γρίπης, καθώς, όπως επισημαίνει, δεν υφίσταται συνεχής μετάδοση του ιού εκτός της Βόρειας Αμερικής.

Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως η κατανάλωση χοιρινού είναι ασφαλής και πως οι υπάρχοντες υγειονομικοί έλεγχοι και οι έλεγχοι για την υγεία των ζώων είναι επαρκείς ώστε να εγγυηθούν την ασφάλεια των τροφίμων.

Νωρίτερα ο οργανισμός ανακοίνωσε πως τα κρούσματα της νέας γρίπης ξεπέρασαν τις 2.000, σε 23 χώρες.

Οι θάνατοι από τη νόσο στο Μεξικό ανέρχονται πλέον σε 44 (από 42), με την κυβέρνηση της χώρας να δηλώνει πως τα χειρότερα πέρασαν. Ο νέος απολογισμός του ΠΟΥ, για 2.099 πάσχοντες, περιλαμβάνει νέα κρούσματα στον Καναδά (201 από 165).

Στην Ευρώπη η γρίπη έχει επιβεβαιωθεί σε Ισπανία (73 κρούσματα), Βρετανία (28), Γερμανία (9), Ιταλία (5), Γαλλία (5), Πορτογαλία (1), Ιρλανδία (1), Ολλανδία (2), Αυστρία (1) Δανία (1), Σουηδία (1), Ελβετία (1). Στον καινούργιο απολογισμό δεν περιλαμβάνεται ένα κρούσμα στην Πολωνία που ανακοινώθηκε αργά την Τετάρτη καθώς και το δεύτερο κρούσμα στην Ολλανδία.

Μετά τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ, οι ΗΠΑ γνωστοποίησαν πως τα κρούσματα της γρίπης αυξήθηκε σε 896, σε 41 Πολιτείες.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας του Μεξικού επιβεβαίωσε ότι από σήμερα επαναλειτουργούν τα γυμνάσια και τα πανεπιστήμια στη χώρα ενώ ξανάνοιξαν οι κινηματογράφοι και τα θέατρα, τα μπαρ και οι ντισκοτέκ που είχαν κλείσει εδώ και μια εβδομάδα ως μέτρο πρόληψης για την μη μετάδοση της αρρώστιας. Ανέφερε ακόμη πως οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα μπορούν να απολαμβάνουν τα παιχνίδια από το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαίου. Πρόσθεσε όμως ότι οι κερκίδες στα γήπεδα θα καλύπτονται μόνο κατά το ήμισυ δηλαδή μόνο το 50% για προληπτικούς λόγους, κάτι που οι αρχές μελετούν να εφαρμόσουν και στα θέατρα και τους κινηματογράφους αναμένοντας την περαιτέρω εξέλιξη της νόσου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή