Χωρίς τη ΝΔ η συζήτηση για δεύτερη Προανακριτική για τον Αρ. Παυλίδη

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 19:52
UPD:19:59
A- A A+

Χωρίς τη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η οποία δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, διεξάγεται η συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση νέας Προανακριτικής για τον Αριστοτέλη Παυλίδη, (αυτή τη φορά για την άγονη γραμμή της Τήλου).

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «κυβέρνηση που δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής», προσθέτοντας πως «μόνη λύση είναι να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία για να καταγραφεί ο αυθεντικός συσχετισμός δυνάμεων και να φτάσουμε σε μια άλλη κυβέρνηση». Λίγο αργότερα αποχώρησαν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος να δηλώνει ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στη γελοιοποίηση του κοινοβουλίου.

Μοναδικό φαινόμενο στη λειτουργία των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων χαρακτήρισε τη μη εμφάνιση της ΝΔ στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης. «Η κυβέρνηση προσέβαλε βαρύτατα τη λειτουργία του κοινοβουλίου και με τη συμπεριφορά της δείχνει ότι εξαφανίζεται από τις διαδικασίες που θεωρεί ότι βλάπτουν τα μικροκομματικά συμφέροντά της».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής διαπίστωσε ότι με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η διερεύνηση των σκανδάλων οδηγείται στον εκφυλισμό και τη συγκάλυψη. Η ΝΔ, πρόσθεσε, εμποδίζει τη Βουλή να ρίξει φως στις υποθέσεις Παυλίδη και Ζήμενς, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει σκάνδαλα επιλεκτικά, συγκαλύπτοντας δικές του ευθύνες. Το ΚΚΕ ζητά από τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να δουν πως τα κόμματα του δικομματισμού αντιμετωπίζουν τα πραγματικά προβλήματά τους είπε ο κ. Χαλβατζής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή