Δεκατρείς χώρες αυξάνουν τα αποθέματα φαρμάκων για τη γρίπη

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 10:27

A- A A+

Δεκατρείς χώρες της Ασίας αποφάσισαν να αυξήσουν τα αποθέματά τους σε φάρμακα για να αντιμετωπίσουν της νέα γρίπη (γρίπη των χοίρων) και να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να μοιραστούν «τα μέσα πρώτης ανάγκης» σε περίπτωση πανδημίας.

Οι υπουργοί Υγείας της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και τα δέκα μέλη του Asean συναντήθηκαν στην Μπανγκόκ για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου απέναντι στην απειλή του ιού Α (Η1Ν1).

Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο αποφάσισαν να "εξετάσουν τις πιθανές ανάγκες, να αυξήσουν τα αποθέματα σημαντικών φαρμάκων και να ενισχύσουν τις ιατρικές δυνατότητες των χωρών, σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και εξοπλισμό ώστε να φτάσουν σε ένα αποτελεσματικό επίπεδο", αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Η προσέγγιση αυτή κρίθηκε αναγκαία γιατί το 90% της παγκόσμιας παραγωγής εμβολίων γίνεται στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, που σημαίνει ότι «η πρόσβαση σε αποτελεσματικά εμβόλια σε περίπτωση πανδημίας θα αποτελέσει πρόβλημα για τις περιοχές αυτές», επισημαίνεται στο κοινό ανακοινωθέν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή