Αλέκα Παπαρήγα: Παραβάν στο χθες η κρίση

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 12:41
UPD:14:11

Όπως είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, 4 στους 10 Έλληνες είναι χωρίς βασική εκπαίδευση, ενώ 8.000 χιλιάδες μαθητές εγκαταλείπουν κάθε χρόνο το δημοτικό, αριθμός που όπως σημείωσε είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός.

A- A A+

Τα προβλήματα δεν προκλήθηκαν από την κρίση, τώρα τελευταία έχει μπει ένα παραβάν στο χθες, στο χθες της ΝΔ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τα δικαιώματα της νεολαίας.

Αναφορικά με τη στάση του ΚΚΕ στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της δεν θα συμμετάσχει σε ούτε μία τροποποίηση άρθρου που θα διασφαλίζει την κερδοσκοπία.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
A. Παπαρήγα: Παραβάν στο χθες η κρίση

A. Παπαρήγα: Παραβάν στο χθες η κρίση

Πιστεύουμε στη νεολαία και το νεολαιίστικο κίνημα, αλλά δεν την κολακεύσαμε ποτέ, σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ και στο σημείο αυτό κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ορισμένους βουλευτές ΝΔ για τη στάση τους στο θέμα της ΕΦΕΕ. «Εχει γίνει η ΕΦΕΕ φετίχ», παρατήρησε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την απορία της γιατί τα κόμματα θυμήθηκαν φέτος την Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδας.

Όπως επεσήμανε η κ. Παπαρήγα, τα ταξικά χαρακτηριστικά της νεολαίας δεν μπορούν να ισοπεδωθούν στην ηλικιακή ομοιομορφία, ενώ ενδεικτικά ανέφερε ότι το κόστος των εκπαιδευτικών αναγκών για μία λαϊκή οικογένεια ανέρχεται σε 4,5 δισ.€ για το 2008. Όπως είπε, 4 στους 10 Έλληνες είναι χωρίς βασική εκπαίδευση, ενώ 8.000 χιλιάδες μαθητές εγκαταλείπουν κάθε χρόνο το δημοτικό, αριθμός που όπως σημείωσε είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός. Παράλληλα έκανε λόγο για γενίκευση της ελαστικής εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στα οφέλη από την ένταξη της Ελλάδος στην Ε.Ε., η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως είναι γνωστό γιατί εντάχθηκε η Ελλάδα στην Ενωση. Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει ξεκάθαρα ότι ήταν πολιτικοί λόγοι, επεσήμανε.

Εχουμε την Ε.Ε. και την «κακή» Ελλάδα, παρατήρησε χαρακτηριστικά η γ.γ. του ΚΚΕ και συμπλήρωσε λέγοντας: Δεν έχουμε κακούς πολιτικούς γιατί αυτοί εφαρμόζουν με συνέπεια την πολιτική που υπαγορεύει η Ε.Ε..

Καταλήγοντας η κ. Παπαρήγα ζήτησε ουσιαστική στήριξη του άνεργου και δωρεάν λαϊκή παιδεία, και όχι απλά δημόσια, γιατί όπως είπε, τη δημόσια την έχει πληρώσει ακριβά μέχρι σήμερα η λαϊκή οικογένεια. Τα κοινωνικά ταμεία για τους νέους, τους ανέργους και τους ασθενέστερους, για μας αποτελού ύβρη, υπογράμμισε.

Το σύνθημα «ή με το λαό ή με τα μονοπώλια» μπαίνει πλέον σε συνθήκες κρίσης, και γι αυτό πρέπει να πούμε «όχι» στην υποχώρηση σε συνθήκες κρίσης, τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή