Γ. Παπανδρέου: Οικονομικά και ηθικά βάρη στη νέα γενιά

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 13:33
UPD:13:35

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου, έκανε λόγο για τα «ηθικά βάρη» που κληροδοτούνται στους νέους και αναφέρθηκε σε στρεβλά πρότυπα, «πρότυπα της διαφθοράς που αφήνει το συμπέρασμα ότι ο νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού».

A- A A+

«Η αποχωρούσα κυβέρνηση της ΝΔ κληροδοτεί στη νέα γενιά μια οικονομία ύφεσης που τρέχει με αρνητικούς ρυθμούς, έχοντας σπαταλήσει το αναπτυξιακό απόθεμα που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τα δικαιώματα της νεολαίας.

«Ρωτά ο κάθε νέος που πήγαν τα ελλείμματα του ελληνικού λαού κ. πρωθυπουργέ», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Σήμερα ξέρουμε που πήγανε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε φορολογικά δώρα και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Παπανδρέου: Είναι καιρός να αλλάξουμε πορεία

Γ. Παπανδρέου: Είναι καιρός να αλλάξουμε πορεία

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου, έκανε επίσης λόγο για τα «ηθικά βάρη» που κληροδοτούνται στους νέους και αναφέρθηκε σε στρεβλά πρότυπα, «πρότυπα της διαφθοράς που αφήνει το συμπέρασμα ότι ο νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού». Μίλησε επίσης για το «βάρος των σκανδάλων, για το πρότυπο της πελατειακής αντίληψης και για την καλή γνώση των τεχνικών της απάτης».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για απαξίωση των κοινωνικών δομών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το ΕΣΥ στην εντατική». Αναφέρθηκε σε «ανωφελείς νέους δημόσιους οργανισμούς και στη διάλυση των εισπρακτικών μηχανισμών».

«Αφήνετε πίσω σας βάρη τεράστιων ασφαλιστικών ελλειμμάτων, 11 δισ οι οφειλές του δημοσίου στα ασφαλιστικά ταμεία, βάρη που ζητάτε να πληρώσουν οι νέοι αύριο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην πράσινη ανάπτυξη, που αποτελεί στόχο του Κινήματος και «σημαίνει ανάπτυξη νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και ποιότητα ζωής για τη νέα γενιά, καθώς θα φέρουμε ένα νέο χωροταξικό που θα ενισχύει την τουριστική επιχειρηματικότητα αλλά θα προστατεύει παράλληλα το περιβάλλον». Ανάπτυξη νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας.

«Για μας η εργασία δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα για όλους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι «ο έλεγχος της αγοράς εργασίας, να συγκρουστούμε με τον παραδοσιακό κρατισμό και τα πελατειακά καθεστώτα».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρεου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα επενδύσει στην παιδεία, «θα βρούμε τα χρήματα γιατί θα κόψουμε σπατάλες, θα κάνουμε σοβαρή ανακατανομή».

«Ξέρουμε –συμπλήρωσε- ότι θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες παρόλα αυτά οι δεσμεύσεις μας στη νέα γενιά θα ισχύσουν μέχρι κεραίας μέχρι το τελευταίο ευρώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή