Επίσημη επίσκεψη του Α/ΓΕΣ στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 14:38
UPD:14:48
A- A A+

Επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα πραγματοποιήσει από τις 9 έως τις 16 Μαΐου 2009, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης .

Πρώτος σταθμός του Α/ΓΕΣ θα είναι η Ουάσιγκτον όπου την Δευτέρα 11 Μαΐου 2009, θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον καθώς και με τους ακολούθους των Γενικών Επιτελείων της Πρεσβείας και το προσωπικό της στρατιωτικής αποστολής, οι οποίοι θα τον ενημερώσουν για την αποστολή και το έργο τους. Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του American Hellenic Institute (AHI).

Την επόμενη ημέρα (12/5), ο αντιστράτηγος Δ. Βούλγαρης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Fort Jackson στην Ν. Καρολίνα, όπου θα παρακολουθήσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Κέντρου. Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2009, θα καταθέσει στεφάνι στο Arlington Cemetery (Mνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) και θα έχει συναντήσεις στο Αμερικανικό Πεντάγωνο με τον αρχηγό του Στρατού των ΗΠΑ στρατηγό George W. Casey και με τον αρχηγό των Πεζοναυτών στρατηγό Janes T. Gonway.

Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2009, ο αρχηγός του ΓΕΣ θα επισκεφθεί την Βάση των πεζοναυτών στο Quantico Marine Corps Base όπου θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Βάσης Αντιστράτηγο κ. George J. Flynn. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ν. Υόρκη όπου θα έχει συνάντηση με τον πρέσβη της Ελλάδος στον ΟΗΕ κ. Μουρίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή