Πάπας Βενέδικτος: Θεμελιώδες δικαίωμα η ανεξιθρησκία

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 15:58
UPD:16:00

Η Ιορδανία «είναι εδώ και καιρό η εμπροσθοφυλακή των πρωτοβουλιών υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και στον κόσμο, ενθαρρύνοντας τον δια-θρησκευτικό διάλογο», δήλωσε ο Ποντίφικας.

A- A A+

«Η επίσκεψή μου στην Ιορδανία μου προσφέρει την ευτυχή ευκαιρία να εκφράσω τον βαθύ μου σεβασμό για τη μουσουλμανική κοινότητα», σημείωσε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος κατά την άφιξή του στο Αμάν της Ιορδανίας, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

«Η ανεξιθρησκία είναι φυσικά ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και θερμή μου προσδοκία και προσευχή είναι η όλο και μεγαλύτερη επιβεβαίωση και υπεράσπιση των αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας (...) όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά παντού στον κόσμο», σημείωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας από το διεθνές αεροδρόμιο του Αμάν.

Η Ιορδανία «είναι εδώ και καιρό η εμπροσθοφυλακή των πρωτοβουλιών υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και στον κόσμο, ενθαρρύνοντας τον δια-θρησκευτικό διάλογο», κατέληξε ο Ποντίφικας.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα κάλεσε τον Πάπα να ανοίξει έναν νέο διάλογο ανάμεσα στους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους και να διευκολύνει μια ρύθμιση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή