Γ. Παπανδρέου: Ο πρωθυπουργός ψάχνει άλλοθι για τις αποτυχίες πέντε ετών

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 16:09

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως η χώρα μπήκε σε επιτήρηση όχι λόγω της διεθνούς κρίσης, αλλά εξαιτίας των ελλειμμάτων τη διετία 2007-2008.

A- A A+

Συνεχίστηκε και στις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηχών στη Βουλή η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απαντώντας στις επικρίσεις του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως ο κ. Καραμανλής αναζητά «τα άλλοθι των πέντε ετών αποτυχιών», κατηγορώντας τον για μισόλογα και παραποίηση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε και πάλι επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «ουσιαστικά δεν έχουμε προϋπολογισμό». «Μας μιλάτε για τη διεθνή κρίση και τα χρέη που παραλάβατε. Πού πήγαν όμως τα 80 δισ. ευρώ αύξηση του χρέους;» ρώτησε και υποστήριξε πως η χώρα μπήκε σε επιτήρηση όχι λόγω της διεθνούς κρίσης, αλλά εξαιτίας των ελλειμμάτων τη διετία 2007-2008.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Παπανδρέου: Εσείς δυσφημείτε την εικόνα της χώρας κ. Καραμανλή με την αδιέξοδη πολιτική σας

Γ. Παπανδρέου: Εσείς δυσφημείτε την εικόνα της χώρας κ. Καραμανλή με την αδιέξοδη πολιτική σας

Βολές εξαπέλυσε και σχετικά με τον κρατικό δανεισμό: «Στους τέσσερις τελευταίους μήνες έχετε δανειστεί 46 δισ. ευρώ και πάμε για πάνω από 50 δισ. Πληρώνουμε πολύ ακριβά για να δανειστούμε, όταν τα επιτόκια είναι διεθνώς πολύ χαμηλά».

Απαντώντας στον πρωθυπουργό που υποστήριξε πως η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς από τον κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως η Ελλάδα διασύρθηκε από την οικονομική απογραφή, όπως επίσης και από τα σκάνδαλα, τα οποία έκαναν το γύρο του κόσμου μαζί με τα ρεπορτάζ για τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όσο για τις αιχμές του Πρωθυπουργού για την ανάμειξη του ΠΑΣΟΚ σε υπαρκτά σκάνδαλα, τόνισε: «Όποιες υποθέσεις θέλετε, ας τις φέρουμε στη Βουλή να τελειώνει αυτή η υπόθεση. Να βάλουμε μια τάξη σ’ αυτή τη χώρα, να μην σπαταλώνται τα χρήματα του ελληνικού λαού κάτω απ’ το τραπέζι και να δυσφημείται δικαίως ή αδίκως ο πολιτικός κόσμος της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή