Μεξικό: 45 νεκροί - 1.319 ασθενείς από τη γρίπη

«Επιβραδύνεται η μετάδοση της νόσου»
Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 18:33
A- A A+

Σε 45 ανέρχονται πλέον οι νεκροί και σε 1.319 οι ασθενείς από τη νέα γρίπη Α στο Μεξικό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Χοσέ ¶νχελ Κόρδοβα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι καταγράφεται επιβράδυνση της μετάδοσης του ιού.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος θάνατος από τη γρίπη σημειώθηκε στις 4 Μαΐου, ενώ ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου είχε φτάσει στο υψηλότερο σημείο του στις 26 Απριλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόρδοβα, ο αριθμός των νεκρών αντιπροσωπεύει μέχρι στιγμής «το 3,3% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», με τους θανάτους γυναικών να είναι περισσότεροι από εκείνους των ανδρών, με ποσοστά 58% έναντι 42%. Πρόσθεσε πως η πλειονότητα των θυμάτων είναι νοικοκυρές, οι οποίες καθυστέρησαν να συμβουλευτούν τις ιατρικές υπηρεσίες. Σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι κάποια έχει πληγεί περισσότερο από τη νόσο, κατέληξε.

Η καθημερινότητα στη χώρα φαίνεται να έχει σχεδόν επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς από την Τετάρτη. Τα λύκεια και τα πανεπιστήμια άνοιξαν ξανά χθες, Πέμπτη, ενώ τα δημοτικά σχολεία προβλέπεται να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή