Γ. Παπανδρέου: Το φως της διαφάνειας τρομοκρατεί

Αίτημα για διπλές εκλογές τον Ιούνιο
Σάββατο, 09 Μαΐου 2009 13:56
UPD:16:29
REUTERS/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

A- A A+

«Η κυβέρνηση αυτή κλείνει την αυλαία με το στίγμα της συγκάλυψης», σήμειωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον Πρωθυπουργό «αφού επέλεξε την παραγραφή και δεν τολμά να κρατά ανοιχτό το ναό της δημοκρατίας», να προκηρύξει εθνικές εκλογές τον Ιούνιο.

Ο κ. Καραμανλής «αποφάσισε να κλείσει τη Βουλή νύχτα, αυτό συνιστά θεσμική εκτροπή, επιβεβαιώνει η πράξη του τα όσα έχουμε πει για τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί η κυβέρνηση ενάντια στους θεσμούς, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το φως της διαφάνειας τους τρομοκράτησε, τους τρομοκρατεί», τόνισε ο κ. Παπανδρέου πραγματοποιώντας οξύτατη κριτική για την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει πρόωρα τη Βουλή.

«Υπονομεύουν –είπε- τους δημοκρατικούς θεσμούς σε μια δύσκολη για το εθνος μας καμπή τώρα που απαιτείται ευρύτερη συστράτευση μπροστά στην κρίση» και πρόσθεσε: «Επέλεξαν τη σιωπή το σκοτάδι της αδιαφάνειας, παραγράφοντας τις ευθυνες των υπουργών τους».

Συμπλήρωσε επίσης πως «για να μπει φραγμός στον κατήφορο αυτής της κυβέρνησης καλώ τον κ. Καραμανλή από την ώρα που επέλεξε την παραγραφή, αφού δεν τολμά να κρατά ανοιχτό το ναό της δημοκρατίας, τον καλώ να προχωρήσει στο αυτονόητο επόμενο βήμα, να προκηρύξει εθνικές εκλογές στις 7 Ιουνίου μαζί με τις Ευρωεκλογές».

Ο κ. Παπανδρέου, δεσμεύθηκε επίσης ότι αύριο «ως κυβέρνηση θα παρουμε μέτρα για να ανακτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, τους δημοκρατικούς θεσμούς, να αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση».

«Πρώτος στόχος μας η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην ίδια την πολιτική. Θα προχωρήσουμε σε ριζικές τομείς στη δομή του κράτους, θα περιορίσουμε τη δημόσια σπατάλη, θα ανοίξουμε μέτωπο με τη διαφθορά και θα την κερδίσουμε αυτήν τη μάχη. Θα κατοχυρώσουμε θεσμούς διαφάνειας που θα εγγυώνται την ορθή αξιοποίηση των χρημάτων του ελληνικού λαού».

Κάλεσε τέλος, τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, καθώς όπως είπε «η νίκη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών θα είναι νίκη για την Ευρώπη που σέβεται τον πολίτη και το δημοκρατικό του δικαίωμα».

Αντώναρος: Προεκλογική εκτροπή σε λασπολογία

«Είναι φυσικό να αγωνιά ο κ. Παπανδρέου τώρα που βλέπει πως αποτυγχάνει η -δικής του φυσικά έμπνευσης- επιχείρηση εκτροπής. Εκτροπής του προεκλογικού πολιτικού λόγου στη σκανδαλολογία, στη λασπολογία, στην ψευδολογία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε απάντηση των όσων υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Παπανδρέου αναζητά στην πόλωση, στη δημαγωγία, στο λαϊκισμό διέξοδο συγκάλυψης. Συγκάλυψης της πολιτικής του αδυναμίας να επεξεργαστεί και να διατυπώσει σοβαρές, συγκροτημένες, εφαρμόσιμες προτάσεις για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

KKE: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πνιγμένοι στη μπόχα των σκανδάλων

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πνιγμένοι στην αντιλαϊκή πολιτική και στη μπόχα των σκανδάλων. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής είναι ένα αυταρχικό μέτρο για το κουκούλωμά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τις σημερινές ομιλίες του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή