Ερνέστο Βαλβέρδε: «Είμαι Ολυμπιακάρα»

Κυριακή, 10 Μαΐου 2009 12:02
UPD:15:23
A- A A+

Την αποθέωση γνώρισε χθες στη φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του νταμπλ ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος στη τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως προπονητης των «ερυθρολεύκων» δήλωσε σε απταιστα ελληνικά «Ολυμπιακάρα».

Ο Ισπανός τεχνικός δεν δέχθηκε ερωτήσεις, καθώς όπως υπογράμμισε οι λεπτομέρειες δεν έχουν, πλέον, σημασία. «Καλύτερα να πω δυο λόγια και να μην ξεκινήσουμε τις ερωτήσεις. Είναι καλύτερο να σας πω πως τελείωσαν τα πράγματα και να μην μπούμε σε λεπτομέρειες για το συμβόλαιο. Τη νέα σεζόν δεν θα είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε για την ανανέωση του συμβολαίου μου και δεν χρειάζεται να μπούμε σε τραγικές λεπτομέρειες.

«Ηταν διαπραγματεύσεις, εγώ το έβλεπα με τον δικό μου τρόπο και ο σύλλογος με τον δικό του. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι υπήρχε συμφωνία από πέρυσι, ο σύλλογος ήθελε να την αλλάξει και εκεί δεν τα βρήκαμε», συνέχισε ο Βάσκος και παραδέχθηκε πως άργησε να απαντήσει στην πειραϊκή ΠΑΕ: «Αργησα να απαντήσω όταν μου πρότειναν να ανανεώσω, αλλά ήταν μία δύσκολη απόφαση. Αυτό ίσως να δημιούργησε κι ένα κλίμα ότι υπήρχαν άλλες προτάσεις. Πιστεύω να τα ξεχάσουμε όλα αυτά και να σκεφτούμε ότι έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ κι ένα μήνα».

«Ηταν τιμή που δούλεψα σε αυτό το σύλλογο και θέλω να ευχαριστήσω όλους στο σύλλογο. Πάνω από όλα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που μου εμπιστεύτηκε την ομάδα και που με στήριξε στα καλά και στα κακά. Να ευχαριστήσω τον κύριο Σάββα Θεοδωρίδη και τον Γιάννη Χρυσικόπουλο που με στήριξαν», τονισε ο κ. Βαλβέρδε και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του με μία αναφορά του στο φίλαθλο κοινό του Ολυμπιακού, δηλωνοντας παράλληλα «Ολυμπιακάρα»:

«Αυτό που έζησα πριν από λίγο με τον κόσμο δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτοί κάνουν τόσο μεγάλο τον σύλλογο. Να ευχαριστήσω τους παίκτες που κάνουν όλη τη δουλειά και αυτοί φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές που είχαν άψογη συμπεριφορά και όλο το τεχνικό και ιατρικό τιμ που δούλεψαν. Ημουν ένας ξένος που ήρθα στη χώρα να δουλέψω και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Ευχαριστώ για τη γενναιοδωρία που μου δείξατε. Καλή τύχη στο σύλλογο και θέλω να πω ότι είμαι Ολυμπιακάρα».

Η φιέστα ξεκίνησε νωρίς (16:30), με αγώνα ανάμεσα σε ομάδες των Ακαδημιών, ενώ ακολούθησε η αναμέτρηση των παλαιμάχων. Ακολούθως, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι βραβεύθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν και ύστερα έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στους Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Χρήστο Πατσατζόγλου και Παρασκευά ¶ντζα για την προσφορά τους στον σύλλογο. Στις 19:00 οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ο δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, βράβευσε ξεχωριστά κάθε παίκτη. Στο παιχνίδι που ακολούθησε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ξαναφόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, φέροντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Γκαλέτι: «Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό»

Την πρόθεσή του να μείνει στον Πειραιά εξέφρασε ο ΜVP της σεζόν Λουτσιάνο Γκαλέτι: «Περνάω πολύ καλά στην Ελλάδα. Η οικογένειά μου έχει εγκατασταθεί εδώ και νιώθουμε Έλληνες. Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό».

Γύρος του θριάμβου και από την ομάδα βόλεϊ

Μετά την αναμέτρηση, στον αγωνιστικό χώρο κατέβηκε και η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, που επίσης κατάκτησε το νταμπλ φέτος. Μάλιστα, οι βολεϊμπολίστες έκαναν το γύρο του θριάμβου και αποθεώθηκαν, ιδιαίτερα δε ο Μίλκοβιτς που ευστόχησε στο πέναλτι που χτύπησε!

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, τίμησε τον αρχηγό της ομάδας, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που εγκαταλείπει την ενεργό δράση.

«Ενωμένοι διοίκηση, κόσμος και παίκτες μπορούν να πετύχουν πάρα πολλά. Ο "Τζόλε" είναι η ζωντανή ιστορία. Έχει προσφέρει τα πάντα. Χάνουμε έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή. Λυπάμαι πολύ γι΄αυτούς που σταματάνε, τους εύχομαι υγεία και θέλω να τους πω ότι δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Είναι λυπηρό όταν ένας προπονητής φεύγει από την ομάδα. Πήραμε πολλά από αυτόν. Πρόσφερε πολλά στην ομάδα. Ο Ντάρκο είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Αγαπήθηκε στον Ολυμπιακό και του εύχομαι ό,τι καλύτερο», δήλωσε ο Τάσος Πάντος.

Η απονομή του Κυπέλλου έγινε από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Κώστα Πηλαδάκη, με τον ουρανό του Πειραιά να "φλέγεται" από τα πυροτεχνήματα και τους φιλάθλους να τραγουδούν τον ύμνο του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν τον γύρο του θριάμβου και ο Βαλβέρδε άκουσε το όνομά του, για πολλοστή φορά, να δονεί ρυθμικά το γήπεδο. Ο Βάσκος προπονητής, μαζί με τους παίκτες, βρέθηκε στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών, καταχειροκροτήθηκε και ανταπέδωσε κρατώντας ένα κασκόλ του Ολυμπιακού, που το έδειχνε συνεχώς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις