Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 06:25
A- A A+

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση εν όψει ευρωεκλογών με κορυφαία ζητήματα την κατάσταση της οικονομίας και το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής.

Νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από την περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση δίνει μάχες εντός και εκτός Ελλάδας για την οικονομία και την προώθηση των εθνικών συμφερόντων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέγει τον κυνισμό φανερώνοντας την βουλιμία του για εξουσία.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να διατηρήσει τη σκανδαλολογία αλλά οι υπόλογοι δεν μπορούν να εμφανίζονται ως καταγγέλλοντες.

Την ίδια ώρα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση για το κλείσιμο της Βουλής εξαπέλυσε από την Κοζάνη ο Γιώργος Παπανδρέου. Κλείνοντας την πόρτα της Βουλής ο κ. Καραμανλής έκλεισε στην πόρτα στο φως της διαφάνειας, γιατί η διαφάνεια, η αλήθεια και το κράτος δικαίου τους τρομοκρατούν, υποστήριξε. Η επιλογή τους αμαυρώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, αποτελεί ύβρη προς την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη και με αυτήν την πρωτοφανή κίνηση αυθαιρεσίας παραγράφει τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του.

Η παράταξη που είχε σημαία τη διαφάνεια κλείνει την αυλαία ως όμηρος αιχμαλώτων της διαφθοράς, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Προηγείται το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, καθώς και στις εθνικές εκλογές, καταγράφει το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Στις ευρωεκλογές συγκεντρώνει ποσοστό 28%. Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 23,5%, Συνασπισμός, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ 5,5% και οι Οικολόγοι με 4%.

Για τις εθνικές εκλογές το προβάδισμα διευρύνεται στο 5,5%. Συγκεντρώνει 40,5%, η Νέα Δημοκρατία 35%, Συνασπισμός 8% και ακολουθούν ΚΚΕ 7%, ΛΑΟΣ 5% και οι Οικολόγοι 3,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής με ποσοστό 44% έναντι 31% του Γιώργου Παπανδρέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή