Εξαπλώνεται η νέα γρίπη

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 10:34
UPD:10:36
A- A A+

Στην ηπειρωτική Κίνα εξαπλώθηκε ο νέος ιός της γρίπης και ο τρίτος θάνατος επιβεβαιώθηκε στις ΗΠΑ, την ώρα που τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 4.300.

Οι κινεζικές αρχές βρίσκονται σε αναζήτηση 150 ανθρώπων που πέταξαν με την ίδια πτήση με τον 30χρονο άνδρα – Κινέζο φοιτητή στις ΗΠΑ - που προσβλήθηκε από τον ιό. ¶λλοι 150 που εντοπίστηκαν τέθηκαν σε καραντίνα, χωρίς να έχουν εμφανίσει συμπτώματα της ασθένειας.

Στις ΗΠΑ, κάτοικος της πολιτείας της Ουάσιγκτον, που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 30 ετών, ο οποίος πέθανε από επιπλοκές της νέας γρίπης.

¶λλοι 48 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό, ένας στον Καναδά κι ένας στην Κόστα Ρίκα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 4.379 σε 29 χώρες παγκοσμίως. Στα 2.264 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ.

«Σήμερα υπάρχουν σχεδόν 3.000 πιθανές και εξακριβωμένες περιπτώσεις στις ΗΠΑ. Τα καλά νέα είναι ότι δεν βλέπουμε κάποια αύξηση πάνω από το επιδημικό όριο σε αυτό το σύστημα» δήλωσαν αρμόδιοι υγειονομικοί παράγοντες στις ΗΠΑ.

Ο ιός έχει αρχίσει να μετακινείται στο νότιο ημισφαίριο, όπου η εποχή της γρίπης μόλις ξεκινά. Οι επιστήμονες φοβούνται την ανάμιξή του με άλλους ιούς της γρίπης ή με τη γρίπη των πτηνών.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή