Στο Βελιγράδι ο γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 11:33
A- A A+

Διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι πραγματοποιεί ο γενικός γραμματέας τουο Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Σερζ Μπράμερτζ, όπου θα έχει συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία για τη συνεργασία της χώρας με το δικαστήριο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη σύλληψη των καταζητουμένων για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάντζιτς.

«Ο κ. Μπράμερτζ θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αρχών της Σερβίας σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο και θα συζητήσει για τη συνεργασία της Σερβίας με το ICTY και τα υπόλοιπα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική περάτωσης του έργου του δικαστηρίου», είπε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας του ICTY, Όλγκα Κάβραν.

Ο γενικός εισαγγελέας του ICTY, όπως αναγγέλθηκε θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και σειρά επαφών με εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου και της ομάδας δράσης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Μλάντιτς και Χάντζιτς.

Το Βελιγράδι, μετά το Σαράγεβο την περασμένη εβδομάδα, είναι ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του κ. Μπράμερτζ σε βαλκανικές χώρες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της τακτικής έκθεσής του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την οποία θα καταθέσει τον Ιούνιο και θα εμπεριέχει την αποτίμησή του για τη συνεργασία της Σερβίας με το ICTY.

Αν στην έκθεσή του τον Ιούνιο προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ο γενικός εισαγγελέας του ICTY εκτιμήσει ότι η Σερβία συνεργάζεται πλήρως με το δικαστήριο, θα αρθεί και το τελευταίο εμπόδιο για την απεμπλοκή της συμφωνίας σύνδεσης και σταθεροποίησης και της ενδιάμεσης συμφωνίας μεταξύ Σερβίας και Ε.Ε.

Η Ολλανδία είναι το μοναδικό κράτος - μέλος της Ε.Ε., για την οποία η πλήρης συνεργασία των σερβικών αρχών με το ICTY συνεπάγεται σύλληψη του πρώην διοικητή του σερβοβοσνιακού στρατού, Ράτκο Μλάντιτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή