Κόσοβο: Είκοσι τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ Σέρβων διαδηλωτών και Κοσοβάρων αστυνομικών

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 14:01
UPD:14:14
A- A A+

Περισσότερα από 20 άτομα, Σέρβοι διαδηλωτές και αστυνομικοί του Κοσόβου, τραυματίστηκαν και πέντε Σέρβοι συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια συμπλοκών στο χωριό Ντόνιε Κορμίνιανε του Κοσόβου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Γκνίλανε - Μπουγιάνοβιτς αποκαταστάθηκε και η κατάσταση μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, εξομαλύνθηκε, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κοσόβου, Ισμέτ Χασάνι δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων "Tanjug" ότι στα χθεσινά επεισόδια, που ξέσπασαν όταν Σέρβοι κάτοικοι της περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολυήμερες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προσπάθησαν να αποκλείσουν την οδική αρτηρία Γκνίλανε - Μπουγιάνοβατς, τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός και ελαφρά 19 αστυνομικοί.

Οι διαμαρτυρίες εξαπλώθηκαν και στα χωριά Ράνιλουγκ και Ροπότοβο και συνελήφθησαν πέντε Σέρβοι διαδηλωτές. Οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών ανέφεραν ότι δύο Σέρβοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν χθες το απόγευμα τους διαδηλωτές και εκείνοι άρχισαν να πετούν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Γκνίλανε δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν άσκησαν βία εναντίον των διαδηλωτών, αλλά οι εκπρόσωποι των Σέρβων υποστηρίζουν ότι ένας από τους τραυματίες φέρει τραύματα από πλαστική σφαίρα.

Σέρβοι κάτοικοι 14 χωριών στην περιοχή Κόσοβσκο Πομοράβλιε εδώ και ένα μήνα παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς αρνούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς, περιμένοντας από το Βελιγράδι να επιλύσει το πρόβλημά τους. Οι Σέρβοι της περιοχής ζητούν να ηλεκτροδοτούνται τα χωριά τους από την επιχείρηση ηλεκτρισμού της Σερβίας και όχι από την εταιρία ηλεκτρισμού του Κοσόβου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή