Στο Αζερμπαϊτζάν ο υφυπ. Εξωτερικών συνοδεία επιχειρηματιών

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 14:43
UPD:14:54
A- A A+

Για το Αζερμπαϊτζάν αναχωρεί αύριο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη, συνοδευόμενος από περίπου σαράντα Έλληνες επιχειρηματίες και εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των φαρμάκων, των κατασκευών, των τροφίμων, της νέας τεχνολογίας, του αγροτικού εξοπλισμού, καθώς και το γουνεμπόριο.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η επίσκεψη του κ. Βαρβιτσιώτη στο Αζερμπαϊτζάν, ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, έρχεται σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Αζέρου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Aliyev στη χώρα μας τον Φεβρουάριο του 2009, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι παρά την κρίση που διέρχεται η παγκόσμια οικονομία υπάρχουν ακόμα σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων και την πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά του Αζερμπαϊτζάν και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ασίας.

Κατά την παραμονή του στο Μπακού ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, ενώ ιδιαίτερης σημασίας για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν είναι η πραγματοποίηση Επιχειρηματικού Φόρουμ την Τρίτη 12 Μαΐου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή