Γ. Παπανδρέου: Η χώρα πορεύεται ακυβέρνητη

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 15:20
UPD:15:33

«Υπάρχει, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αίσθηση ανομίας και ατιμωρησίας, δεν υπάρχουν κανόνες, υπάρχει το δίκαιο του ισχυρού, του καπάτσου, του κομματικού παράγοντα».

A- A A+

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι «η χώρα πορεύεται ακυβέρνητη, καθώς η κυβέρνηση έχει ακινητοποιηθεί και βρίσκεται σε σύγχυση».

Έκανε λόγο για «πελατειακή διαχείριση του εθνικού πλούτου και εκτεταμένη διαφθορά», ενώ μίλησε για συνολική και όχι μόνο οικονομική κρίση. «Υπάρχει, πρόσθεσε, αίσθηση ανομίας και ατιμωρησίας, δεν υπάρχουν κανόνες, υπάρχει το δίκαιο του ισχυρού, του καπάτσου, του κομματικού παράγοντα».

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι «τέτοιες μεθοδεύσεις δεν αρμόζουν σε ευνομούμενο κράτος, λειτουργούν διαλυτικά, οδηγούν σε παραγραφή υποθέσεων που βρίσκονται υπό διερεύνηση και δημιουργούν την εντύπωση ότι οι έχοντες εξουσία έχουν απόλυτη ασυλία για οποιαδήποτε ασυδοσία».

Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση αδυνατεί να χειριστεί τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε

Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση αδυνατεί να χειριστεί τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε

Τόνισε επίσης ότι «η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κίνδυνο περιθωριοποίησης και ένταξης σε μια ιδιότυπη δεύτερη ταχύτητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου, παρουσίασε πέντε προτεραιότητες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνουν:

- Ευνομούμενο κράτος με διαφάνεια, ευθύνη και αποτελεσματικότητα που θα λειτουργεί με αξιοκρατία και χωρίς σπατάλες. Κράτος επιτελικό και ισχυρό που θα θέτει κανόνες, θα ελέγχει και θα σχεδιάζει σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας.

- Νέα δυναμική ανταγωνιστική οικονομία με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και πλούτο για τη χώρα.

- Σύγχρονο, αποτελεσματικό σύστημα δημόσιας δωρεάν παιδείας.

- Σύγχρονο κοινωνικό κράτος που θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους.

- Συμμετοχή, διεκδίκηση, διαπραγμάτευση για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων με σαφή και σταθερή εθνική στρατηγική.

Δεσμεύτηκε τέλος, για άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας και εξήγγειλε αλλαγές στο φορολογικό σύστημα με κατάργηση του ΕΤΑΚ και προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, φορολόγηση των μερισμάτων στην κλίμακα και χαμηλότερους συντελεστές για τα κέρδη που επανεπενδύονται.

Αντώναρος: Σε σύγχυση ο κ. Παπανδρέου

«Με όσα είπε σήμερα ο κύριος Παπανδρέου αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε σύγχυση κι εξακολουθεί να μη θέλει να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του και στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο», σχολίασε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή