Τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος τίμησε ο Πάπας

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 21:18
UPD:21:54

A- A A+

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα «να μην αρνηθεί, να μη δυσφημήσει και να μη λησμονήσει» το Ολοκαύτωμα του Β' Παγκόσμιου πολέμου», απηύθυνε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' από το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια τελετής στο Ινστιτούτο του Ολοκαυτώματος («Shoah») «Γιάντ Βασέμ».

«Τα ονοματεπώνυμα των θυμάτων του Ολοκαυτώματος -έξι εκατομμύρια- ποτέ δεν πρόκειται να χαθούν (από τη Μνήμη)... Όμως το μαρτύριό τους, εύχομαι ποτέ να μην το αρνηθούν, ούτε να το δυσφημήσουν, ούτε και να το λησμονήσουν... Ταυτόχρονα, προσκαλώ όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση να είναι σε εγρήγορση, να είναι προσηλωμένοι στο να ξεριζωθεί από κάθε ανθρώπινη καρδιά οτιδήποτε μπορεί να συμβάλλει, στο μέλλον, σε παρόμοιες τραγωδίες», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας μπροστά στην «Αιώνια Φλόγα», στο «Γιάντ Βασέμ».

Εν τω μεταξύ, συνομιλώντας με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σίμον Πέρες, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας παραμονής του στη χώρα, ο Ποντίφικας δήλωσε με νόημα ότι «η διαρκής ασφάλεια είναι μία υπόθεση εμπιστοσύνης, η οποία μάλιστα τροφοδοτείται από τη δικαιοσύνη και από την ακεραιότητα».

Επεσήμανε ακόμη ότι «μια κοινωνία δεν καθίσταται πλούσια δημιουργώντας εμπόδια και συνασπισμούς αποκλεισμών, αλλά πρέπει να διαπνέεται αντιθέτως από την αρμονία και από την συνοχή».

Πρόσθεσε ότι «Ο 'εσύ' (ο συνάνθρωπος) πρέπει να αναγνωρίζεται ως ίσος» , υπαινισσόμενος το «Τείχος Ασφάλειας» που θα χωρίζει το Ισραήλ από τα γειτονικά εδάφη της Παλαιστινιακής Αρχής».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή